image description

Τρομερό παιχνίδι με απίστευτο φινάλε στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ ανάμεσα στις ομάδες Κ-17 του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς, που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι, έχασαν μέσα από τα χέρια τους τη νίκη, καθώς το 0-3 που είχαν στο 33’ κατάφερε με υπομονή ο ΠΑΣ να το γυρίσει και να ισοφαρίσει σε 3-3!!! Το απίστευτο είναι ότι όλα τα γκολ τα πέτυχαν Γιαννιώτες, αφού τα 3 γκολ του ΠΑΟΚ σκόραραν οι Γαϊτανίδης (2) και Βρακάς που τα τελευταία χρόνια άφησαν τον Α.Ο. Γιάννινα και πήραν μεταγραφή στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αν και ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά και με πάθος στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που με μία καλή ενέργεια πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στο 10’ ο Γαϊτανίδης έπαιξε υπέροχα το 1-2 με τον Λυρατζή και με πλασέ στο πρώτο δοκάρι στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 0-1.

Στο 24’ ο Βρακάς που είναι σπεσιαλίστας στα φάουλ, πέρασε ωραία την μπάλα από το τείχος, ο Πατσιούρας δεν πρόλαβε να πέσει στη γωνία κι έγινε το 0-2.

Στο 33’ είχαμε ένα πανέμορφο γκολ του Γαϊτανίδη με διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει οριακά πάνω από τα χέρια του Πατσιούρα και να «προσγειώνεται» στο «παραθυράκι» του.

Γρήγορη αντίδραση από τον ΠΑΣ και στο 36’ ο Κώστας Παπαδόπουλος με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Συλλέκτη.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει συντηρητικά, κυκλοφορόντας την μπάλα και δημιουργώντας κάποιες προϋποθέσεις για ευκαιρίες. Καλύτερη στιγμή στο 62’ το σουτ του Τσαούση που βρήκε το κάθετο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ ρίσκαρε να κάνει κάτι στο παιχνίδι και τα κατάφερε. Στο 80’ από την πολύ ωραία συνεργασία των παικτών του ΠΑΣ η μπάλα έφτασε στον Λιάππη που με σουτ από το σημείο του πέναλτι μείωσε σε 2-3 και στο 83’ σε φάουλ που εκτέλεσε ο ΠΑΣ, ο Γώγος έπεσε στην περιοχή από τράβηγμα αντιπάλου και ο Νέος έδωσε πέναλτι. Ο Λιάππης το εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Πατσιούρας, Μέγας, Τάτσης (78′ Μπούτζας), Κώστας, Μπελά (55’ λ.τρ. Γώγος), Τσούνης (78′ Λάγκας), Λιάππης, Λιάσος, Παπαδόπουλος Ε., Παπαδόπουλος Κ. (64’ Νάνος), Πήλιος (60’ Γιωτάκης).

ΠΑΟΚ: Συλλέκτης, Βουτσάς, Χατζής (86’ Διαμάντης), Γεωργιάδης, Γαϊτανίδης, Τσαούσης, Γκαργκαλατζίδης (75’ Δούμτσης), Λυρατζής, Βρακάς (70’ Ξιφιλίνος), Τσιγαράς, Κύρτσος (86’ Μιχαηλίδης).