image description

Το Κεφαλόβρυσο επικράτησε με 3-2 του ΑΠΟΕΛ στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» και πανηγύρισε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ο γηπεδούχος ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 1’. Ο Γκούμας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Βαλτάς δεν απομάκρυνε σωστά και στην επαναφορά ο Λέζος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Το Κεφαλόβρυσο διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή και τον επόπτη, θεωρώντας ότι υπήρχε οφσάιντ.Ο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή, επιχείρησε κάποια μακρινά σουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Βαλτά. Οι φιλοξενούμενοι που επιθετικά ήταν άφαντοι ισοφάρισαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάτσε στο 33’ . Η επόμενη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 40’ και ήταν για τον ΑΠΟΕΛ.  Ο Κόκκαλης έβγαλε την σέντρα από δεξιά με τον προωθημένο Τσαπέτη να κάνει την προβολή και τον Βαλτά να αποκρούει με τα πόδια. Λίγα δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής στείλει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι απέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα. Ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Στρακόσα και Λέζο με τον τελευταίο να αποφεύγει τον Πότση και να εκτελεί τον Βαλτά, γράφοντας το 2-1.

erasitexniko-kefalovryso-apoel-2016-2

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Στο 50’ το Κεφαλόβρυσο κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Μακολλάρι έβγαλε την σέντρα και ο Παπανικολάου σκόραρε σε λάθος εστία φέρνοντας στα ίσια τις δυο ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ έχασε την ευκαιρία να πάρει ξανά τα ηνία του αγώνα, καθώς ο Λέζος έκανε καλή ενέργεια στο 56’, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Βαλτά. Στο 70’ έγινε η φάση που καθόρισε την εξέλιξη του παιχνιδιού. Κόρνερ για τους γηπεδούχους με τον Λέζο να πιάνει την κεφαλιά και τους παίκτες των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν πάνω στην γραμμή. Αυτή η φάση προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από τους ανθρώπους των γηπεδούχων, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή. Στην αντεπίθεση το Κεφαλόβρυσο κέρδισε πέναλτι, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπανικολάου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιάτσε που έγραψε το 2-3 στο 71’. Αμέσως μετά το πέναλτι παράγοντες των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και τα έψαλαν προς τον διαιτητή. Το ίδιο έκανε και ο γκολκίπερ Νάτσης , ο οποίος αντίκρισε αρχικά την κίτρινη κάρτα, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο διαιτητής έβγαλε από το τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας με 10 τον ΑΠΟΕΛ. Σε εκείνο το σημείο και κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων κάλεσε κοντά του τους δυο βοηθούς και διέκοψε τον αγώνα για 3’ λεπτά. Ο αγώνας συνεχίστηκε και ο ΑΠΟΕΛ, αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, βγήκε μπροστά και έψαξε το γκολ. Θα μπορούσε να το είχε βρει σε δυο περιπτώσεις. Στην πρώτη ο Νίτας έκανε την σέντρα-σουτ, η μπάλα βρήκε στον Τάσιο και έφυγε δίπλα από το δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Βαλτά. Στην τελευταία φάση ξανά ο Τάσιος έκοψε την ύστατη στιγμή πριν η μπάλα φτάσει στον Λέζο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Χαλαύτρης) : Νάτσης, Παπανικολάου (73’ Πρέντζας), Τσαπέτης, Γκούμας Γ, Τσουμάγκας, Πιλιάφας (62’ Ριγκάνι), Στρακόσας (76’ Γουροπάνος), Νίτας, Λέζος, Γκούμας Κ, Κόκκαλης

Κεφαλόβρυσο (Γραμμόζης): Βαλτάς, Πότσης Α, Καραμάνης, Πότσης Θ, Τάσιος, Μπάσιος, Γιάτσε, Ντόντης, Δήμος (46’ Νούσης), Μακολλάρι (95’ Γκορίτσας), Μύταρης (80’ Κούρος)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Νεκτάριος
Α’ βοηθός διαιτητή: Ζιάκας Χρήστος
Β’ βοηθός διαιτητή: Λεοντάρης Κωνσταντίνος

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσούκας

erasitexniko-kefalovryso-apoel-2016-3