image description

Τεράστια οικονομική ανάσα θα πάρει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από τις 7 Οκτωβρίου, καθώς θα πιστωθούν στο λογαριασμό της ΕΠΟ από την UEFA οι 460.000 ευρώ για τη συμμετοχή της ομάδας στους δύο προκριματικούς γύρους του Europa League. Η ΕΠΟ είναι αρμόδια από εκεί και πέρα να μεταβιβάσει το ποσό αυτό στην “κυανόλευκη” ΠΑΕ.

Σε συνδυασμό με την πληρωμή από τη NOVA της πρώτης δόσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα ταμεία της ομάδας θα γεμίσουν, έστω και για λίγο, αφού τα χρήματα θα κατευθυνθούν σταδιακά προς εφορία, συμβόλαια και λοιπές υποχρεώσεις. Το θετικό είναι ότι πλέον η ΠΑΕ μπορεί να είναι απόλυτα συνεπής από εδώ και πέρα, καθώς αποκτά ρευστότητα.

Το συνολικό ποσό που θα σταλεί για τις ελληνικές ομάδες είναι 2,03 εκατομμύρια ευρώ και αφορά την παρουσία τους στην προκριματική φάση του Champions League και του Europa League.

Εκκαθάριση έγινε μόνο για την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η Ένωση θα πάρει 235.000 ευρώ λόγω της συμμετοχής της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (αποκλείστηκε από τη Σεντ Ετιέν) και οι Ηπειρώτες θα πάρουν 460.000 ευρώ, καθώς έδωσαν το «παρών» σε δύο γύρους, αποκλείοντας την Οντ Γκρένλαντ αρχικά και στη συνέχεια έμειναν εκτός από την Άλκμααρ.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα πάρουν 420.000 ευρώ από την παρουσία τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (αποκλείστηκαν από Χάποελ Μπερ Σεβά και Άγιαξ αντίστοιχα) και θα ενημερωθούν για τα χρήματα που θα πάρουν και από το Europa League.

Ο Παναθηναϊκός θα πάρει 235.000 ευρώ αρχικά (όσα και η ΑΕΚ) λόγω του τρίτου προκριματικού γύρου και θα πληροφορηθούν τον Νοέμβριο –μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ- για τα χρήματα που θα λάβουν λόγω της πρόκρισής τους στους ομίλους της διοργάνωσης.