image description

Είναι αυτό που λέμε ότι πρέπει να αναπτυχθούν οι θεματικές μορφές τουρισμού στη χώρα μας. Μια από αυτές είναι και ο ποδηλατικός τουρισμός, ο οποίος ανθεί ιδιαίτερα σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, κυρίως στις νότιες και πιο θερμές.

Στην Ελλάδα έχουμε μείνει πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα και υπάρχουν εξηγήσεις. Το οδικό δίκτυο είναι μέτριο, οι λακκούβες καιροφυλακτούν, οι σημάνσεις είναι ελλιπείς και οι οδηγοί σχεδόν καθόλου εξοικειωμένοι να προσέχουν τους ποδηλάτες.

Πάντως, πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ρεύματος της ποδηλασίας υπάρχουν.

Μάλιστα, στην Περιφέρεια Ηπείρου βρέθηκαν με τα ποδήλατά τους Σουηδοί παράγοντες του τουρισμού, τους οποίους υποδέχθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

souidoi-podilates2

Τα μέλη της Σουηδικής αποστολής, που πραγματοποιούν ταξίδι εξοικείωσης στην Ήπειρο, δήλωσαν ότι έχουν εντυπωσιαστεί από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και επεσήμαναν ότι υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού πολύ περισσότερες απ’ ότι σε άλλες χώρες, δίνοντας έμφαση κυρίως σε ορεινές περιοχές και αντίστοιχες ορεινές διαδρομές.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια επενδύει στον ποδηλατικό τουρισμό, βελτιώνει υποδομές και διαδρομές σε όλη την Ήπειρο και ζήτησε να του καταθέσουν προτάσεις από τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν από την επίσκεψή τους, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Με δεδομένες τις άριστες εντυπώσεις που εκφράστηκαν στη συνάντηση, ζήτησε από τους Σουηδούς επισκέπτες να γίνουν «πρεσβευτές» της Ηπείρου στη χώρα τους.

Επίσης, ευχαρίστησε το  σουηδικό τουριστικό γραφείο Θεματικού Τουρισμού Trawell και το ξενοδοχείο Epirus Palace, για την πρωτοβουλία οργάνωσης της επίσκεψης – εξοικείωσης, η οποία όπως ανέφερε, είναι ένα παράδειγμα ενεργούς δραστηριοποίησης των ιδιωτικών φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό για την προβολή της Ηπείρου.