image description

Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στην αγωνιστική φιλοσοφία του ΠΑΣ Γιάννινα στο αμέσως προσεχές διάστημα, αφού οι απουσίες των 2 διεθνών και οι τραυματισμοί που αντιμετώπισε η ομάδα την περασμένη εβδομάδα, δεν επέτρεψαν να δουλευτεί κάτι νέο. Ούτως ή άλλως ο Γιάννης Πετράκης παραμένει πιστός στο δόγμα, ότι οι νίκες έρχονται πρώτα από την άμυνα και παρά το γεγονός ότι στη μεταγραφική περίοδο η ομάδα ανέβασε μεσοεπιθετικά την ποιότητά της, δύσκολα θα ρίξει σ’ αυτή τη χρονική στιγμή το βάρος στην επίθεση.

Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» στις δηλώσεις του μετά το ματς με την Κέρκυρα τόνισε ότι δεν μπορεί να απαντηθεί τώρα το ερώτημα, αν μπορούν να χωρέσουν στην ίδια ενδεκάδα οι Μαμπουλού, Κόντε, Βιδάλ και Ζάιρο και ότι το μέλημά του είναι η ομάδα να έχει τις απαραίτητες ισορροπίες, εννοώντας ότι δεν μπορεί να θυσιαστεί η καλή αμυντική λειτουργία, για να ρισκάρει περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι. Άλλωστε μέχρι τώρα η τακτική του 3-5-2 αποδίδει τα μέγιστα σε βαθμούς.

Επιπροσθέτως, την ίδια πρακτική αρχίζει να ασπάζεται και η συντριπτική πλειοψηφία των προπονητών ομάδων της Super League που επενδύουν πρώτα στις άμυνές τους, ώστε να διασφαλίζεται τουλάχιστον ο ένας βαθμός και στην εξέλιξη του κάθε παιχνιδιού μπορεί να έρχεται και η νίκη. Οι ομάδες που παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο έχουν πλέον περιοριστεί στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι οι ισορροπίες πρέπει να υπάρχουν στην ενδεκάδα, προέκυψε η καλή παρουσία του Βιδάλ στην Κέρκυρα, αλλά και η εν γένει ποιότητα που έχει δείξει ως τώρα. Ο Γιάννης Πετράκης προσπαθεί να βρει τον ιδανικό ρόλο γι’ αυτόν, αλλά δυστυχώς προέκυψε ο τραυματισμός του, που τον φέρνει μερικές μέρες πίσω. Ήταν μια περίοδος που ο 20χρονος Βραζιλιάνος μέσος «χτυπούσε» για τα καλά την «πόρτα» της ενδεκάδας και  που μπορούσε να δουλέψει πιο εντατικά στη φυσική του κατάσταση. Το γεγονός ότι δεν είχε ξανακάνει επαγγελματική προπόνηση, έφερε μια σχετική επιβάρυνση και προέκυψε ο μικροτραυματισμός του, που θα επανεκτιμηθεί την Δευτέρα για να δοθεί οριστικά το «πράσινο φως» της χρησιμοποίησής του με τον Λεβαδειακό. Χθες, πάντως, ξεκίνησε τρέξιμο, όπως και οι Μαμπουλού και Κοζορώνης, που είχαν κι εκείνοι μικροτραυματισμούς μετά τον αγώνα της Κέρκυρας.

Όσον αφορά την αμυντική διάταξη, η τριάδα με Τζημόπουλο, Μπέριο και Σκόνδρα έχει πάει άψογα, ενώ θα προστεθεί από την επόμενη αγωνιστική και ο Αλέξης Μιχαήλ, που έχει ακολουθήσει χωρίς πρόβλημα τις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας. Ο αρχηγός θα ενταχθεί σιγά-σιγά σε αγώνες, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το διάστημα της απουσίας του, αγγίζοντας τους 2 μήνες.

Μικρότερο ήταν το διάστημα της απουσίας του Ακόστα, που θα είναι έτοιμος με τον Λεβαδειακό, να αγωνιστεί ακόμα και σε ολόκληρο το παιχνίδι, μιας και οι 10 μέρες προετοιμασίας είναι αρκετό διάστημα για έναν παίκτη του επιπέδου του Ισπανού να ξαναβρεί το ρυθμό του. Η αποθεραπεία του από θλάση β’ βαθμού κράτησε μόλις 18 μέρες έναντι πρόβλεψης για 4-6 εβδομάδες!

Εν όψει Λεβαδειακού (Κυριακή 16/10, ώρα 18:15), η δουλειά του Γιάννη Πετράκη με τους παίκτες του θα αρχίσει την Δευτέρα, αφού για σήμερα και αύριο δόθηκε ρεπό.

Οι διεθνείς του ΠΑΣ

Για ένα ημίχρονο χρησιμοποίησε ο Τζιάνι Ντε Μπιάζι τον Άντι Λίλα στο νικηφόρο παιχνίδι της Αλβανίας στο Λιχτενστάιν. Ο έμπειρος μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε σε όλο το β’ ημίχρονο, όπου πήρε τη θέση του Amir Abrashi. Η Αλβανία επικράτησε με 0-2 του Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Επόμενο παιχνίδι, εντός έδρας με την Ισπανία αύριο (Κυριακή) το βράδυ.

Όσον αφορά τον Τζημόπουλο, η Νέα Ζηλανδία θα δώσει Κυριακή ξημερώματα ώρα Ελλάδας φιλικό παιχνίδι με το Μεξικό και στις 11 Οκτωβρίου (Τρίτη προς Τετάρτη ξημερώματα) δεύτερο φιλικό με τις ΗΠΑ.