image description

Σαφέστατος στην συνέντευξη τύπου ο Γ.Γ.Α, Συναδινός σε ότι αφορά τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και το γηπεδικό θέμα.

Επιβεβαιώνοντας κατ’ αρχάς τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ, κο Πάικα, σχετικά με τις προθέσεις της Πολιτείας, δεν άφησε και πολλά αναπάντητα ερωτηματικά.

Ο πρόεδρος Πάικας, σε παλαιότερη συνέντευξη, είχε δηλώσει ότι ο ίδιος άνοιξε το θέμα γηπέδου ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,  ώστε να μπει στην ατζέντα, κι αυτό επιβάλλεται να του αναγνωριστεί ως θετικό πρόσημο σε σχέση με την ομάδα της πόλης, μη ξεχνώντας πως κανένας άλλος δεν το είχε κάνει ή πετύχει έως τώρα.

Είχε διευκρινίσει όμως ότι «Δεν θα είναι μια παραχώρηση με χαριστική διάθεση, όπως έγινε με το «Γ. Καραϊσκάκης» η όποια συμφωνία.

Χθες ο Γ.Γ.Α. Συναδινός, επισημοποίησε τις προθέσεις της Πολιτείας, που δεν διαφοροποιούνται από τις δηλώσεις  Πάικα και που αποδεικνύουν ότι όντως ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ είχε «τρέξει» το θέμα.

Φυσικά για τις αποφάσεις της Πολιτείας δεν φέρει ευθύνη. Αυτός ό,τι όφειλε να κάνει το πραγματοποίησε.

Το θέμα είναι πλέον κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στις  συγκεκριμένες  προθέσεις της Πολιτείας, που μιλά για αξιοποίηση της οποιασδήποτε παραχώρησης  με την έντονη και αναμφισβήτητη παρουσία της .

Ανεξάρτητα πάντως από το τι συμφέρει ή όχι τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, η όποια διάθεση της Πολιτείας  εξαρτάται και από την σοβαρή πρόταση της ΠΑΕ που απαιτείται και  πρέπει να είναι «βασισμένη σε μια αξιόπιστη οικονομικοτεχνική μελέτη, μια μελέτη βιωσιμότητας» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γ.Γ.Α.

Και εδώ ο Γ.Γ.Α κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά και χρόνο, μιας και πέραν κάποιας «συζήτησης, πολύ προκαταρκτικής με τον κ. Χρηστοβασίλη στο Υπουργείο όπου ήταν κι αυτός  παρόν και αναμένει  να συνεχισθεί υπό προϋποθέσεις» όπως  ανέφερε,  δεν έχει παραδοθεί καμία μελέτη μέχρι σήμερα,  που να επιτρέπει οποιαδήποτε δέσμευση  ή απάντηση της Πολιτείας αλλά και την δημιουργία σοβαρής συζήτησης όπου θα μπορούν να εξαχθούν τουλάχιστον ασφαλή συμπεράσματα.

Το θέμα λοιπόν μεταφέρεται επίσημα πλέον στην ΠΑΕ που πρέπει να πραγματοποιήσει τις συγκεκριμένες μελέτες,  εφόσον θέλει να ασχοληθεί σοβαρά μαζί της η Πολιτεία και να είναι έτοιμη να επιχειρηματολογήσει  σε όποιο μετέπειτα ενδιαφέρον ή αδιαφορία της.

Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ μετά τις δηλώσεις Συναδινού απεμπλέκεται από το θέμα και πλέον είναι ξεκάθαρο, ότι όποιες ενέργειες γίνονται από αυτήν είναι με συναίνεση και υπόδειξη της Γ.Γ.Α,  κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό μιας και αυτή είναι η προϊστάμενη αρχή.

Ο απευθείας διάλογος με την Γ.Γ.Α και τον αρμόδιο υπουργό, λοιπόν , εφ όσον όμως υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις που ανέφερε ο Συναδινός, είναι αυτό που πρέπει να κάνει η ΠΑΕ, στηριζόμενη, επιπλέον,  από όλους τους φορείς της πόλης που πρέπει να συναινέσουν.

Συμπέρασμα; Εάν η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά η Πολιτεία  με το θέμα του γηπέδου, θα πρέπει πρωτίστως να ασχοληθεί η ίδια. Και τον τρόπο τον υπέδειξε τόσο απλά ο Γ.Γ.Α  Συναδινός.

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 19:00 από την συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3, (LIVE ΜΕΣΩ ΙΝΤΕRΝΕΤ)