image description

Νικητής έφυγε από το γήπεδο της ΕΠΣΗΠ ο ΠΑΣ Γιάννινα στον αγώνα της ομάδας Κ-17 με την αντίστοιχη της Λάρισας, με το τελικό 2-1 να είναι εν τέλει δίκαιο, αν και οι παίκτες του κ. Μπαδήμα τα «χρειάστηκαν» στα τελευταία λεπτά.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε έχοντας την υπεροχή στο ματς, πλαγιοκοπούσε συχνά την αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν τελείωνε τις φάσεις με καλό τρόπο. Στο 17’ ο Λιάππης είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ που έκανε από πλάγια θέση βρήκε στο πλαϊνό διχτάκι. Στο 27’ από λάθος διώξιμο, η μπάλα έφτασε στον Πήλιο που θέλησε να σουτάρει με τη μία ενώ ήταν μόνος στην περιοχή, όμως έπιασε «αέρα» και η μπάλα κατέληξε άουτ.

u-17-pas-roster-2016

Στο 35’ όμως, το σκορ άνοιξε με τον Λώλη σε μια φάση που χρειάστηκε και η τύχη, καθώς η μπάλα στο πλασέ του επιθετικού του ΠΑΣ βρήκε στον τερματοφύλακα, η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ κράτησε εύκολα αυτό το 1-0 ως τη λήξη του ημιχρόνου, για να μπει δυνατά και να πετύχει και 2ο γκολ στο 50ο λεπτό με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο οποίος εκτέλεσε ψύχραιμα το πέναλτι που είχε κερδίσει η ομάδα του από κόρνερ, όπου η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού.

u-17-pas-larisa-goal-papadopoylos

Στο 53’ ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, όταν ο Παπαδόπουλος έπιασε ένα ωραίο δυνατό συρτό σουτ, ο τερματοφύλακας της Λάρισας απέκρουσε, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Λιάσος από κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, τα ηνία του ματς πήρε η Λάρισα. Στο 55’ ο Μορφάκης έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ πλασάροντας πολύ άσχημα και στο 57’ ήρθε το γκολ με κεφαλιά του Βάνη, έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Το γκολ αυτός ανέβασε ψυχολογικά τους φιλοξενούμενους, που ρίσκαραν, έπαιξαν στο μισό γήπεδο τον ΠΑΣ και στο 79’ είχαν τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Τόπη, η μπάλα βρήκε σύριζα κάποια κεφαλιά, η μπάλα άλλαξε πορεία, αλλά ο Πατσιούρας ενστικτωδώς έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία για το 3-1 στο 87’ αλλά η κεφαλιά από κοντά του Τσούνη αποκρούστηκε από τον Παπαπολυμέρου.

u-17-pas-panhgyrismos

*Μέρος του αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Χριστοβασίλης, που συνοδευόταν από τον γιό του Γιάννη. Μάλιστα προέβη και σε πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πατσιούρας (λ.τρ. Καρατζένης), Μέγας (Νάνος), Τάτσης, Κώστας, Μπελά, Τσούνης, Λιάππης (Γιωτάκης 88’ λ.τρ. Γώγος), Λιάσος, Λώλης, Παπαδόπουλος Ε., Πήλιος (80’ Λάγκας).

Λάρισα: Παπαπολυμέρου, Κυρμίτσης, Κοντογιώργος, Φουρκιώτης, Καλαπανίκας, Τόπης, Γκαλντανόπουλος, Βάνης, Μορφάκης, Μπαμπάτσιας, Κακαράντζας

u-17-larisa-roster-2016