image description

Μέρος από τα δύο παιχνίδια των ομάδων υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με τις αντίστοιχες της Λάρισας παρακολούθησε σήμερα ο κ. Χριστοβασίλης και μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης της Κ-17 του ΠΑΣ έκανε σύντομες, αλλά ενδιαφέρουσες δηλώσεις για θέματα της ΠΑΕ.

Ο πρόεδρος των «κυανόλευκων» αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου, τονίζοντας ότι ίσως μέσα στον Νοέμβριο να έχουμε την απάντηση της ΓΓΑ για το αν θα ανάψει το «πράσινο φως» να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του Πανηπειρωτικού, μίλησε επίσης για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, τις χορηγίες, την ΕΠΟ και τις καλύτερες μέρες που βιώνει πλέον ο ΠΑΣ στα οικονομικά του.

Αναλυτικότερα:

Για τις ομάδες υποδομών: «Ήταν μια ξεχωριστή μέρα σήμερα, γιατί έπαιξαν ταυτόχρονα και οι τρεις ομάδες υποδομών μας με την Λάρισα. Μπόρεσα να δω τις δύο από τις ομάδες μας. Είναι σε καλό δρόμο οι ομάδες μας, αλλά θέλουμε κάποια ακόμα χρόνια για να έχουμε καλά αποτελέσματα. Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι ομάδες Κ-17 και Κ-15 είναι σε καλύτερη κατάσταση και είναι τα παιδιά που θα ανέβουν τα επόμενα χρόνια στην Κ-20.  Γίνεται σωστή δουλειά και σύντομα θα δούμε αποτελέσματα, ώστε να έχουμε παίκτες των υποδομών μας και στη μεγάλη ομάδα».

Για το παιχνίδι της μεγάλης ομάδας με την Λάρισα: «Μετά από μια μεγάλη αποχή 3 εβδομάδων, πιστεύω να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε μία νίκη που πολύ τη χρειαζόμαστε για τη συνέχεια».

Για το αν περιμένει να δώσει δυναμικό «παρών» στην εξέδρα ο κόσμος: «Μας βασανίζει το θέμα αυτό. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά με τον Ατρόμητο δεν είχαμε πολύ κόσμο στην πρεμιέρα. Είναι κρίμα για τα παιδιά πάνω απ’ όλα. Ελπίζω λόγω και της ομάδας που παίζουμε, που έχει μεγάλη βαρύτητα να βρεθεί κόσμος και να μας βοηθήσει».

Για τη χορηγική συμφωνία της Super League με εταιρία του κ. Σαββίδη: «Να δούμε αν θα ολοκληρωθεί, διότι ακόμα δεν γνωρίζουμε αν αυτή η εταιρία θα πάρει κανάλι, γιατί η υπόθεση θα κριθεί από το ΣτΕ. Μας είπαν ότι ασχέτως αν θα δημιουργηθεί το κανάλι, η χορηγία θα δοθεί. Θα έλεγα να μείνουμε μόνο στο κομμάτι της κεντρικής διαχείρισης, όπου τα έσοδα ήταν πολύ μικρά. Δεν πιστεύω ότι παίζει κάποιο ρόλο που ο χορηγός είναι και ιδιοκτήτης ομάδας».

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ: «Αυτή τη στιγμή είμαστε όπως όταν πρωτοήρθα στον ΠΑΣ τα πρώτα 1-2 χρόνια. Μας βοήθησαν σ’ αυτό οι επιτυχίες που είχαμε πέρυσι, η συμμετοχή στην Ευρώπη και κάποιες επιδοτήσεις που θα έρχονται από την UEFA προς τις υποδομές, όπου αρχίζουν και μοιράζονται πιο πολλά χρήματα για να αναπτυχθούν. Όλα αυτά βοήθησαν να είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση».

Για το αν η αναβολή των εκλογών της ΕΠΟ είναι προς όφελος της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου: «Εκεί που είχε φτάσει η κατάσταση, γινόταν ένας έντονος ‘πόλεμος’. Νομίζω ότι θα βοηθήσει να εκτονωθεί η κατάσταση και θα πάμε σε εκλογές με πιο ήπια κατάσταση».

Για το αν πρέπει να υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία για το νέο γήπεδο στην περιοχή του Πανηπειρωτικού: «Εμείς θα δώσουμε τις τελικές οικονομοτεχνικές μελέτες και μελέτες βιωσιμότητας του έργου και πολύ σύντομα, μέσα στο Νοέμβριο κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουμε τη θετική ή αρνητική απάντηση της ΓΓΑ».