image description

Όπως πάντα χαμηλών τόνων στις δηλώσεις του ο Γιάννης Πετράκης, ζήτησε από τους παίκτες του να κάνουν το ίδιο και να μη χαθεί η καλή συγκέντρωση εν όψει Τετάρτης που ο ΠΑΣ υποδέχεται την Ξάνθη για το κύπελλο Ελλάδος. Απένειμε δε τα εύσημα στον Βασίλη Αλεξίου, γυμναστή της ομάδας, που διατήρησε σε άριστη κατάσταση την ομάδα στο διάστημα 3 εβδομάδων που δεν αγωνίστηκε.

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που ήταν σε καλό δρόμο με βάσει την εικόνα και τα αποτελέσματα που είχε. Έπαιξε καλά και με την ΑΕΚ, ασχέτως του αποτελέσματος. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο εξ’ αυτού του γεγονότος, αλλά κι επειδή είναι μια ομάδα με ενέργεια και τρεξίματα.

Οι παίκτες μου αξίζουν συγχαρητήρια σήμερα. Ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Μέσα από αυτά στο πλάνο μας βρίσκεμε λύσεις σε ό,τι προβλήματα μας έβαζε η Λάρισα και γείραμε το παιχνίδι υπέρ μας. Το ελέγχαμε σε όλη τη διάρκειά του το ματς, ήταν δίκαιο και σπουδαίο το αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι αυτό για ‘μενα είναι ήδη παρελθόν, θα πρέπει και για τους παίκτες. Είμαστε στην αρχή ακόμα της σεζόν, μη νομίζουμε ότι γίναμε κάτι. Παίζουμε δύσκολο ματς την Τετάρτη και δεν πρέπει να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας.

Να ευχαριστήσω τον κόσμο και να προσκαλέσω να έρθει και πιο πολύς. Το δικαιούνται και το αξίζουν οι παίκτες».

Το μυστικό που η ομάδα μετά από 23 μέρες αγωνιστικής απραξίας εμφάνισε ένα τόσο καλό πρόσωπο: «Έχουμε πολύ κακό γυμναστή».

Για το αν προβληματίζει η απώλεια ρυθμού με τις συχνές διακοπές: «Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε υποθετικά. Πρέπει να έχουμε καλή διαχείριση σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή φυσική κατάσταση, ροτέισον στο κύπελλο, τακτική προσέγγιση ανάλογα με τον αντίπαλο. Αν δεν είσαι σε εγρήγορση δεν θα τα καταφέρεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Κάθε Κυριακή πρέπει να παρουσιαζόμαστε σε τοπ επίπεδο».

Για το ότι ο ΠΑΣ κράτησε το μηδέν στην άμυνα για 4ο παιχνίδι από τα 5 που έπαιξε και αν η επιτυχία ξεκινάει από εκεί: «Από την ερώτηση προκύπτει ακριβώς και η απάντηση».

Για το αν θα κάνει αλλαγές την Τετάρτη στο κύπελλο με την Ξάνθη: «Θα δώσω χρόνο συμμετοχής και σε παιδιά που τα πιστεύω πολύ, δεν μου δίνεται η ευκαιρία να τους ανταποδώσω πάντα το σεβασμό και την εκτίμηση που έχω γι’ αυτούς μέσα στο πρωτάθλημα. Πρέπει να έχουμε ισορροπία σε άμυνα, επίθεση και να αξιοποιήσουμε τους παίκτες που έχουμε».

Για το αν είναι ρεαλιστικός στόχος το κύπελλο: «Βεβαίως. Προσδοκούμε τη διάκριση».