image description

Παραμάζωμα πήρε την Λάρισα ο ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Super League, πετυχαίνοντας θριαμβευτικό σκορ 4-0 και παρά το παιχνίδι λιγότερο που έχει, ανέβηκε ψηλά στη βαθμολογία, βάζοντας βάσεις για να διεκδικήσει και φέτος κάτι καλό.

Οι «κυανόλευκοι» ειδικά στο β’ ημίχρονο έκαναν εμφάνιση πολύ υψηλού επιπέδου και ενθουσίασαν τους 3.500 φιλάθλους τους, που επιτέλους παρασύρθηκαν από το καλό θέαμα και έδωσαν ρυθμό στην κερκίδα, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές, έστω και κατά διαστήματα.

Ο ΠΑΣ έκανε αυτό ακριβώς που πρέπει σε τέτοια ματς. Μπήκε με σκοπό το γρήγορο γκολ και το πέτυχε με τον Κόντε στο 10ο λεπτό. Μάλιστα ο Ισπανός έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού με 3 γκολ και 1 ασίστ, επιβεβαιώνοντας την καλή άποψη που είχε δημιουργηθεί γι’ αυτόν από τις αρχές της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη ήταν άριστα διαβασμένοι για το παιχνίδι. Η άμυνα λειτούργησε τέλεια και κρατήθηκε πολύ εύκολα το μηδέν για 4ο ματς σε 5 αγωνιστικές που έχουν παίξει οι «κυανόλευκοι». Στα χαφ και σε ό,τι αφορά το ανασταλτικό κομμάτι, ο Λίλα με τον Κοζορώνη δεν άφηναν να βγουν επικίνδυνες μπαλιές και μεσοεπιθετικά οι Κόντε, Γιάκος και Ζάιρο πέταγαν «φωτιές».

Αξίζει ειδικής αναφοράς ο Γιάκος, που έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, πέτυχε ένα γκολ που είναι απίστευτης ομορφιάς, καθώς «αδειάζει» με μία προσποίηση 4 παίκτες που «τρακάρουν» μεταξύ τους, στη συνέχεια άλλους 2 και σκοράρει ψύχραιμα, ενώ στο πρώτο γκολ είναι ο παίκτης που βγάζει την ασίστ στον Κόντε.

Η Λάρισα από το 28ο λεπτό βρέθηκε στο καναβάτσο και ήταν δύσκολο να βγει από τη δύσκολη θέση παρά τα όσα προσπαθούσε να κάνει ο Αναστασιάδης από τον πάγκο.

Στο β’ μέρος άρχισε πλέον το ρεσιτάλ από την ομάδα του Γιάννη Πετράκη και σε κάθε της φάση «μύριζε» γκολ. Στο 52’ σε μία σεμιναριακού επιπέδου αντεπίθεση, ο Ζάιρο έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, έτρεξε τα πρώτα μέτρα με την μπάλα, άλλαξε υπέροχα για τον Κόντε που έφευγε μόνος του με τον Καβουσάκη, ο Ισπανός κοντρόλαρε άψογα, πλάσαρε εξίσου άψογα και έκανε το 3-01

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν σταμάτησε ούτε εκεί. Στο 60’ και το 65’ ο Ναδάλες έχασε 2 ευκαιρίες απ’ αυτές που συνηθίζεται να λέμε ότι δεν χάνονται, ο Τζημόπουλος προειδοποίησε κι αυτός στο 72’ για να γίνει τελικά το 4-0 στο 74’ και πάλι από τον Κόντε που πλάσαρε στην κίνηση από πλάγια συρτή σέντρα του Κοζορώνη.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΣ κατέβασε ταχύτητα σεβόμενος τον αντίπαλο και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΠΑΣ να παίρνει 3 πολύτιμους βαθμούς, βάζοντας στο λεξιλόγιό του τη λέξη πεντάδα, έστω κι αν είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για έναν τέτοιο στόχο.