BOOKSPOT

Του Αλ. Καρύτσα: Και ξαφνικά ανακάλυψαν τον ΠΑΣ Γιάννινα

0

Ο σπουδαιότερος αγώνας που έδωσε μέχρι στιγμής ο ΠΑΣ ήταν αυτός με τον Παναιτωλικό. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις  δείχνει να είναι η ομάδα που θ’ αποτελέσει τον σημαντικότερο αντίπαλό του για την είσοδο στα play off . Ήταν ο αγώνας που μέτρησε  τις δυνάμεις του,  αλλά κυρίως έδειξε τι θα μπορούσαμε  να περιμένουμε πλέον από αυτόν στο φετινό πρωτάθλημα ..  Ανταγωνιστικότητα, ταλέντο, ποιότητα.

Η μεγάλη νίκη, με ανατροπή και άθλια, κόντρα διαιτησία στο Αγρίνιο, ήταν πράγματι εντυπωσιακή. Ακόμη πιο εντυπωσιακή όμως ήταν  η επόμενη μέρα μιας και ξαφνικά… όλοι ανακάλυψαν τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Φίλοι, αλλά και …μη φίλοι, ειδικά των Μ.Μ.Ε. Ποιος άλλωστε μπορεί να αγνοήσει την …Λέστερ της Ελλάδος,  όπως αρέσκονται πλέον  να αποκαλούν  τον ΠΑΣ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και Λέστερ βέβαια δεν έχουν καμία σχέση. Και πώς να έχουν όταν η Λέστερ αγωνίζεται στο Αγγλικό πρωτάθλημα όπου μπόρεσε ακόμη και αυτή να χρησθεί πρωταθλήτρια. Γιατί στο ελληνικό ούτε η Manchester  United με την παρούσα κατάσταση θα ήταν δυνατόν να  τα καταφέρει.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν είναι Λέστερ, γιατί δεν είναι φωτοβολίδα όπως αυτή. Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πραγματοποιεί  επί 10 συνεχόμενα χρόνια πορείες πρωταθλητισμού, με πολύ μεγαλύτερους βαθμούς δυσκολίας από αυτούς που ισχύουν την φετινή σεζόν  και αν το Ελληνικό πρωτάθλημα παιζόταν μόνο στα γήπεδα ίσως και να είχε πετύχει ακόμη περισσότερα.

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν έχει καμιά σχέση με την Λέστερ και ούτε για αστείο πρέπει να αναφέρεται κάτι τέτοιο. Και ο Πετράκης που είναι …γήινος  και χαρακτηρίζεται από την σοβαρότητα  που τον διακρίνει, το ξεκαθάρισε χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης , ότι δεν έγινε η ομάδα Λέστερ ώστε να μπορούμε να μιλάμε για πρωτάθλημα.

Μια τέτοια πίστη , αλλά και η συνέχιση ανάλογων προσδοκιών, μη έχοντας ακόμη διανύσει ούτε το μισό πρωτάθλημα, μόνο κακό μπορεί να κάνει.  Και το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που σήμερα μιλάνε για Λέστερ, στην πρώτη ανάποδη  δεν θα ασχοληθούν καν με την ομάδα.

Από την άλλη βέβαια είναι ευχάριστο να ασχολούνται όλοι με το ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και να εισπράττουν από την αύρα του,  όμως είναι το τελευταίο που έχει ανάγκη.

Αυτό που κυρίως έχει ανάγκη είναι η επιβράβευση των προσπαθειών του από τους φίλαθλους του και η  μαζική τους επιστροφή στους Ζωσιμάδες. Να χαίρονται  όλοι την καθιέρωση, πλέον, στην super league, με προϋποθέσεις μάλιστα για σημαντικές διακρίσεις.

Και επί τέλους,  να αναγνωρισθεί το έργο του Γιάννη Πετράκη, και των συνεργατών του Γιώργου Γεωργουλόπουλου, Βασίλη Αλεξίου, Χρήστου Τσελιόπουλου , των ποδοσφαιριστών  που κάθε χρονιά δίνουν ό,τι καλύτερο,  αλλά και του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη που άντεξε, όταν δικαίως  ή αδίκως ήταν όλοι απέναντι , πλην ελαχίστων, και δικαιούται να απολαύσει τώρα το δημιούργημά του.

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, λοιπόν, δεν είναι Λέστερ ούτε προβλέπεται να γίνει. Ο σημερινός ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ συνεχίζει απλά τον Θρύλο του AJAX της Ηπείρου, έναν θρύλο που αντιπροσωπεύει μια καλή και τίμια ομάδα , μακριά από τα κέντρα αποφάσεων και συμμαχιών,  που χαίρεται ο υγιής φίλαθλος να την παρακολουθεί  και όταν βρίσκεται στην μέρα της κερδίζει ακόμη και τη διαιτησία.

Μια ομάδα που πλέον μπορεί να κάνει πορείες πρωταθλητισμού χωρίς να μπορεί να πάρει πρωτάθλημα,  όχι απαραίτητα γιατί δεν θα το αξίζει,  αλλά γιατί το Ελληνικό πρωτάθλημα δεν αντέχει ακόμη τέτοιες ανατροπές.

Μια ομάδα που δεν έχει ανάγκη σύγκρισης, γιατί απλά αποτελεί μοντέλο σύγκρισης.

(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 19:00 από την συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3, (LIVE ΜΕΣΩ ΙΝΤΕRΝΕΤ)

Σχόλια

Comments are closed.