image description

Σε “συναγερμό” έχει τεθεί ο φίλαθλος κόσμος των Ιωαννίνων, μετά τις πειστικές εμφανίσεις του ΠΑΣ Γιάννινα τις τελευταίες αγωνιστικές και τα επιτυχή αποτελέσματα που τον έφεραν στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι Γιαννιώτες ποδοσφαιριστές έχουν στα ύψη την ψυχολογία, πιστεύουν περισσότερο από ποτέ στις δυνάμεις τους, ωστόσο σήμερα στις 15:00 θα έχουν απέναντί τους μία έμπειρη ομάδα, που πρέπει να την προσέξουν και να μην παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό, αλλά να δείξουν και πάλι πειθαρχία στο παιχνίδι τους. Ο Αστέρας Τρίπολης ήρθε από την Πέμπτη στα Γιάννενα, κίνηση που ερμηνεύθηκε από πολλούς ως μία προσπάθεια να καταδειχτεί η σοβαρότητα που δίνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, γιατί κινδυνεύει να μείνει από νωρίς εκτός στόχου 5άδας, αν συνεχίσει τις προβληματικές εμφανίσεις.

Ο ΠΑΣ τρέχει ένα απίστευτο σερί στην άμυνά του μέσα στους «Ζωσιμάδες». Έχει να δεχτεί γκολ από τις 21 Μαρτίου 2016 σε επίσημο ματς. Τότε ήταν η ισοπαλία με τον Πανιώνιο (1-1). Ακολούθησε η νίκη επί του Πλατανιά με 2-0, επί της Οντ με 3-0, επί του Ατρομήτου με 3-0, το 0-0 με τον Πλατανιά και το 4-0 επί της Λάρισας. Τα μοναδικά «εντός» έδρας γκολ ήταν στο Περιστέρι από την Άλκμααρ (1-2).

Δύο απουσίες για Πετράκη

Αν και ο Ακόστα προπονήθηκε κανονικά αυτήν την εβδομάδα, τελικά κρίθηκε ανέτοιμος για τις συνθήκες μιας τόσο σημαντικής αναμέτρησης και η επιστροφή του στα γήπεδα θα γίνει μια και καλή πλέον και χωρίς κανένα ρίσκο, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Εκτός αποστολής έμεινε και ο Ναδάλες, που είχε πάθει θλάση α’ βαθμού και θα επιστρέψει κι αυτός μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Εκτός έμειναν επίσης οι Κολιοφούκας, Μαυροπάνος, Μασούρας, Νικολιάς και Φερφελής.

Αναλυτικά η 18άδα αποτελείται από τους: Περιστερίδη, Πασχαλάκη, Μπέριο, Σκόνδρα, Λίλα, Καρανίκα, Τζημόπουλο, Κούτρη, Γιάκο, Ζάιρο, Μαμπούλου, Κόντε, Κοζορώνη, Μπουκουβάλα, Δώνη, Βιδάλ, Μιχαήλ, Γαρουφαλιά.

Ο κ. Πετράκης δεν έδειξε να έχει αποφασίσει για το σχήμα και την ενδεκάδα, η οποία εξαρτάται από το αν θα ξεκινήσει και με τους τρεις της επίθεσης Μαμπουλού, Κόντε και Ζάιρο σε 3-4-3 ή αν θα πάει σε σχήμα 3-5-2 με 2 από τους 3 επιθετικούς του. Δεδομένου ότι η αλλαγή σχηματισμού γίνεται μόνο αν προκύψει σοβαρός λόγος, το πιθανότερο είναι ότι κάποιος από τους τρεις δεν θα ξεκινήσει βασικός. Σίγουρη επιστροφή στην ενδεκάδα είναι μόνο εκείνη του Λίλα.

Κακό ξεκίνημα ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης από την πλευρά του ξεκίνησε πολύ άσχημα τη σεζόν. Σε 7 αγώνες μετράει 5 ήττες και 2 νίκες και ήδη άλλαξε προπονητή, με τον Ελευθερόπουλο να παίρνει τη σκυτάλη από τον Χάβο. Οι νίκες του ήρθαν με Πλατανιά και Λεβαδειακό μέσα στην Τρίπολη, ενώ στο κύπελλο με το ζόρι νίκησε την Βέροια μ’ ένα γκολ του Τσουκαλά στην εκπνοή των καθυστερήσεων. Δεδομένου ότι οι Αρκάδες θα παίξουν τα ρέστα τους στα Γιάννενα, το άγχος θα το έχουν εκείνοι.

Από 18 ποδοσφαιριστές αποτελείται η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης, όπως την ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Η αποστολή αποτελείται από τους: Κοσίτσκι, Ντοναρούμα, Σεφίλ, Γιαννούλη, Ευαγγέλου, Κυριακόπουλο, Ιγκόρ, Ντουντού, Μάσα, Νίκο Φερνάντες, Τσουκαλά, Τσιλιανίδη, Φαρίνα, Δημούτσο, Καλτσά, Κώτσιρα, Χαμντανί, Ιωαννίδη.

Εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Μπέρτος και οι ανέτοιμοι ακόμα λόγω πρόσφατων τραυματισμών, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας και Στανισάβλιεβιτς.

Η επιστροφή Τσουκαλά στους «Ζωσιμάδες» είναι σίγουρα ένα αξιοσημείωτο γεγονός της σημερινής αναμέτρησης. Πέρα από την πικρία, όμως, για τον τρόπο που αποχώρησε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι 4 χρόνια είχε ανεκτίμητη προσφορά στον ΠΑΣ και ήταν πρότυπο αθλητή.