image description

Δεν μπόρεσε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του ο ΠΑΣ Γιάννινα και να το αυξήσει. Η παράδοση που τον θέλει να μην μπορεί να πετύχει ποτέ 4 συνεχόμενες νίκες στη μεγάλη κατηγορία, επιβεβαιώθηκε και σήμερα. Ο Αστέρας «φρέναρε» τον ΠΑΣ, ο οποίος την «πάτησε» όπως την περασμένη Δευτέρα ο Παναιτωλικός. Προηγήθηκε με τον Ζάιρο στο 63ο λεπτό, αλλά ο Αστέρας με δύο κεφαλιές από Φαρίνια στο 72ο και  Μάσα γύρισε το παιχνίδι και πήρε τους 3 βαθμούς.

Ο Αστέρας κατάφερε από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα να επιβάλει το ρυθμό του. Είχε κάποιες ευκαιρίες στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του ματς και ουσιαστικά έκοψε μαχαίρι τον ενθουσιασμό των παικτών του Γιάννη Πετράκη. Ο ΠΑΣ είχε κάποιες απαντήσεις με 2 πολύ καλές στιγμές του Μαμπουλού στο α’ μέρος, αλλά αυτές δεν κατέληξαν στην εστία του Ντοναρούμα.

pas-asteras-2016-1

Στο β’ μέρος, ο Αστέρας και πάλι ήταν καλύτερος του ΠΑΣ, αλλά ο Μαμπουλού έχασε και μια τρίτη καλή ευκαιρία προειδοποιώντας στο 58’ για να έρθει το γκολ στο 63’από μια στημένη μπάλα και κόρνερ του Κοζορώνη. Ο Ζάιρο πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Οι 4.000 φίλοι του ΠΑΣ πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ, αλλά ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει το προβάδισμα και το ψυχολογικό πλεονέκτημα, αφού ο Αστέρας έδειξε ψυχραιμία και με δύο γκολ σε διάστημα 5 λεπτών, στο 72’ και το 77’, ισοφάρισε αρχικά με κεφαλιά του Φαρίνια και πήρε προβάδισμα με κεφαλιά του Μάσα, που είχε μπει δευτερόλεπτα νωρίτερα στο παιχνίδι.

Ο ΠΑΣ «άδειασε» ψυχολογικά, δεν βρήκε τα αποθέματα να αντιδράσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να διαχειριστεί τα τελευταία λεπτά άψογα και χωρίς να κινδυνεύσει.

Το αποτέλεσμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει την προσπάθεια του ΠΑΣ Γιάννινα ως τώρα, αλλά είναι ένα αποτέλεσμα που χρειάζεται καλή διαχείριση, ώστε η ομάδα να ανασυνταχθεί και να επικεντρωθεί μόνο στην πεντάδα, ξέχωρα από το τι υπερφίαλο ειπώθηκε περί Λέστερ κτλ, μέσα σε μια κατάσταση στην Ελλάδα που μόνο με το ποδόσφαιρο δεν ασχολείται κανείς, μετά και τις απειλές στη νέα ΚΕΔ και τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες, εκθέτοντας και πάλι τη χώρα.

Δείτε τα στιγμιότυπα ΕΔΩ