image description

Στο ντέρμπι του Α’ ομίλου της MAISON Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, η Ζωοδόχος υπέταξε τον Αγροτικό Αστέρα Ανω Καλαμά, επικρατώντας με 2-0. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να είναι πιο εύστοχοι και να πανηγυρίζουν στο φινάλε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Στο πρώτο μέρος ο Αγροτικός Αστέρας Ανω Καλαμά είχε την κατοχή της μπάλας και δεν απειλήθηκε καθόλου. Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 7’. Οι Φερούλης και Γκόνης συνδυάστηκαν ωραία και ο δεύτερος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπάτζιος μπλόκαρε εύκολα. Στο 20’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν. Ο Γκόνης έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Μπάτζιος με ασύλληπτη επέμβαση κράτησε το μηδέν. Ο Αγροτικός Αστέρα Ανω Καλαμά συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να γίνεται απειλητικός.

zoodoxos-agrotikos-erasitexniko-2016-2

Στην επανάληψη η Ζωοδόχος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, όμως η  πρώτη ευκαιρία ανήκει στους φιλοξενούμενους. Φερούλης και Λαμπρίτσιος συνεργάστηκαν άψογα με τον δεύτερο να βγαίνει απέναντι στον Μπάτζιο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Στο 65’ η Ζωοδόχος απείλησε για πρώτη φορά. Ο Βλάχος εκτέλεσε το φάουλ, με τον Γιόγιακα να κάνει την προβολή και την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Καραθανάση. Στο 71’ η Ζωοδόχος πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Νάσιος κέρδισε πέναλτι και ο Δημητρίου εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα η Ζωοδόχος ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Επειτα από εκτέλεση φάουλ ο Σιώτας πήδηξε ψηλότερα από όλους και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Καραθανάση -που είχε κάνει λάθος έξοδο- «κλειδώνοντας» τη νίκη της ομάδας του. Στο 77’ ο Σιώτας έχασε μεγάλη ευκαιρία να γράψει το 3-0. Ο Ζιάκας πέρασε ωραία κάθετη αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Καραθανάση. Στο 79’ η Ζωοδόχος έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Πρεμέτης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ζωοδόχος: Μπάτζιος, Τσιότσικας, Νάσιος, Βλάχος, Δημητρίου, Μπότσιος (59’ Καρβούνης) , Πρεμέτης, Μπεκούλης (27’ Ζιάκας), Γιόγιακας, Σιώτας (86’ Ντίνος), Γκούμας

Αγροτικός Αστέρα Ανω Καλαμά: Καραθανάσης, Σκόρδος, Μητρογιάννης, Παπαναστασίου, Γκάνας, Ζότα, Μπαζώρας (90’ Δρίβης), Λαμπρίτσιος (83’ Χαλιγιάννης), Γκόνης, Γρίβας, Φερούλης

Διαιτητής: Κατσουλίδης Κ.
Α’ βοηθός διαιτητή: Αντωνίου Β.
Β’ βοηθός διαιτητή: Κόλλιας Α.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσούκας