image description

Θέση για τις σημερινές εξελίξεις στο ποδόσφαιρο πήρε η Σούπερ Λίγκα μέσω ανακοίνωσής της. Σε αυτήν, αφού εκφράζει τη στήριξή της στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ και συμπαρίσταται στους Γιώργο Μπίκα και Γιάννη Τσαχειλίδη λόγω της προσπάθειας εκφοβισμού που έγινε προς αυτούς, αναφέρεται στην αναστολή του πρωταθλήματος και δηλώνει αντίθετη σε αυτήν απόφαση!

«Ούτε οι ΠΑΕ-Μέλη του ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτές ούτε οι φίλαθλοι φέρουν ευθύνη για τις ως άνω καταδικαστέες πράξεις, η αναστολή του Πρωταθλήματος δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα και ως εκ τούτου δηλώνει αντίθετη σε αυτή», τονίζει η Διοργανώτρια Αρχή.

Αναλυτικότερα:

Η Super League εκφράζει τη στήριξή της στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ και την ΚΕΔ/ΕΠΟ και ελπίζει αυτή να παραμείνει στη θέση της για να ολοκληρώσει το έργο της.

Συμπαρίσταται στο Γιώργο Μπίκα και το Γιάννη Τσαχειλίδη και, όπως είναι αυτονόητο, καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, με την ευχή το έργο των διωκτικών και δικαστικών Αρχών να αποτρέψει οριστικά και αμετάκλητα την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

Η Super League θεωρεί επίσης αυτονόητη την παροχή της μέγιστης δυνατής προστασίας από το Κράτος σε αυτούς τους ανθρώπους και το έργο τους.

Παρά τα ως άνω, επειδή η Super League δηλώνει ότι ούτε ο συνεταιρισμός ούτε οι ΠΑΕ-Μέλη του ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτές ούτε οι φίλαθλοι φέρουν ευθύνη για τις ως άνω καταδικαστέες πράξεις, η αναστολή του Πρωταθλήματος δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα και ως εκ τούτου δηλώνει αντίθετη σε αυτή. 

Αλλοίωση καταγγέλει ο Παναθηναϊκός

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσε ότι η τελευταίος παράγραφος που προσετέθη αλλοιώνει τα συμφωνηθέντα εντός συνεταιρισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός με έκπληξη διάβασε την ανακοίνωση της Super League για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς εκ των υστέρων μετά την αποχώρηση πολλών μελών από το Δ.Σ προσετέθη παράγραφος που αλλοιώνει τα συμφωνηθέντα.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός δηλώνει υποχρεωμένη να πειθαρχήσει στις αποφάσεις FIFA, UEFA και διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ περί των πρωταθλημάτων, θεωρεί ότι δύσκολα μπορεί να δει προκοπή το ποδόσφαιρο σε συνθήκες μαφιόζικων επιθέσεων και ελπίζει η Πολιτεία να διαλευκάνει γρήγορα όσα ανατριχιαστικά συμβαίνουν εις βάρος ανθρώπων και των οικογενειών τους ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και η ευνομία στο ποδόσφαιρο».

Αντίθετη και η ΑΕΚ

Αντίθετη με την ανακοίνωση της Super League μέσω της οποίας ο συνεταιρισμός εκφράζει τη διαφωνία της με την αναστολή του πρωταθλήματος είναι και η ΑΕΚ, όπως τονίζουν στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Πιο συγκεκριμένα, από την «Ενωση» υποστηρίζουν ότι η θέση της ομάδας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω του Βαγγέλη Ασλανίδη, ταυτιζόταν με όσα είπε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος εντός ΔΣ, δηλαδή ότι ο συνεταιρισμός θα στηρίξει την επιτροπή εξομάλυνσης, περιμένοντας σε πρώτη φάση το πόρισμα για την υπόθεση επίθεσης στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα και κατόπιν θα δουν τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με το συμβάν.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν στην ΑΕΚ, ουδέποτε ο Βαγγέλης Ασλανίδης συμφώνησε με την αντίθεση στην αναστολή του πρωταθλήματος, όπως εκφράστηκε στην ανακοίνωση της Super League, υποστηρίζοντας ότι ο εκπρόσωπός της είχε αποχωρήσει, χωρίς να ενημερωθεί για την τελευταία παράγραφο.

Ενήμερος ο ΠΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση έπεσε στο τραπέζι από το «αφεντικό» της Λάρισας Αλέξη Κούγια και αποφάσισαν εννέα ομάδες (Λάρισα, Ξάνθη, Βέροια, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα) να την προσθέσουν στην ανακοίνωση της Super League δίχως να το γνωρίζουν οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων συλλόγων που στο μεταξύ είχαν ήδη αποχωρήσει από τα γραφεία της Λίγκας.