image description

Ο κ. Κούγιας έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή του Βασίλη Γκαγκάτση στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Λίγκας με την ΠΑΕ ΑΕΛ στην απόφαση της να επιλέγει την… λευκή ψήφο.

Παράλληλα, έγινε γνωστή η εισήγηση του γνωστού ποινικολόγου και διοικητικού ηγέτη της ομάδας πως θα υπάρξει μία επιτροπή, η οποία θα συνομιλήσει τις επόμενες ημέρες με τη NOVA σχετικά με την καταβολή των χρημάτων που δεν καταβλήθηκαν μετά την πρώτη αναβολή του πρωταθλήματος, ύστερα από σχετική απόφαση του κ. Κοντονή.

Επίσης, έγινε λόγος για την απόφαση-αναπροσαρμογή στη διανομή των τηλεοπτικών εσόδων με τις υπόλοιπες ομάδες πλην των τεσσάρων (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός) να επωφελούνται από το νέο ποσοστό, το οποίο αναμένεται να εισπράξουν.

Από εκεί και πέρα, κατατέθηκαν οι απόψεις της πλευράς του κ. Κούγια για το θέμα που έγινε αρκετός λόγος και έχει να κάνει με την απόφαση της Σούπερ Λίγκας να στηρίξει την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως νομικά το να εισηγηθεί η Σούπερ Λίγκα στην αναβολή του πρωταθλήματος θα ήταν μία παραδοχή πως ο εμπρησμός (η υπόθεση ερευνάται) του σπιτιού του κ. Μπίκα προήλθε από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ενώ έγινε αντιστοίχως γνωστός και ο τρόπος που πέρασε κάτι τέτοιο στην ανακοίνωση και έκανε κάποιες ΠΑΕ, όπως ο Παναθηναϊκός να προβούν σε ανακοινώσεις κατά της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.

Αναλυτικά:

Η επιλογή Γκαγκάτση και το… λευκό της ΠΑΕ ΑΕΛ

«Στην Σούπερ Λιγκ υπάρχει ένα περίεργο κλίμα. Ήταν προγραμματισμένο το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας σήμερα. Είχε προηγηθεί μία συνεδρίαση από την μία επιτροπή, στην οποία ήμουν μέλος, για την επιλογή του διευθύνοντα Συμβούλου της Σούπερ Λιγκ.

Η εταιρία που διαχειρίζεται τα οικονομικά έπρεπε να εισηγηθεί 4 υποψηφίους που εμείς θα επιλέγαμε τον έναν που θα αναλάμβανε την θέση. Σήμερα ήταν αυτή ημέρα. Αυτοί παρουσίασαν 3 αξιόλογους ανθρώπους με σπουδές από το εξωτερικό και όχι μόνο και τον κ. Γκαγκάτση. Χωρίς πολλά-πολλά η Επιτροπή επέλεξε τον Βασίλη Γκαγκάτση με ομόφωνη απόφαση. Εμείς ψηφίσαμε λευκό. Αποφάσισε η επιτροπή 5 υπέρ και 1 λευκή όπου ήμασταν εμείς αυτοί που ψηφίσαμε λευκό.

Μου ανέθεσαν να διατυπώσω την απόφαση και το συμβούλιο με μειοψηφία όλων των μεγάλων ΠΑΕ και έχοντας την θετική ψήφο από όλες τις μεγάλες ΠΑΕ συν όλες τις άλλες ΠΑΕ (εμείς επαναλαμβάνω ψηφίσαμε λευκό) και οι Πλατανιάς, ΠΑΣ, Παναιτωλικός, δεν ψήφισαν με αιτιολογία το «χωρίς άποψη». Δεν θέλω να αναλύσω τον λόγο που ψηφίσαμε λευκό. Δεν υπάρχει λόγος αντιπαραθέσεων. Η άποψη μου είναι ότι η καλύτερη επιλογή η λευκή ψήφος για εμάς.

Οι παλιές αντιπαραθέσεις ήταν ένας από τους λόγους. Νομίζω η επιλογή να μην πάρουμε θέση σε μία διαδικασία που από το πρωί διαβάζω πως ο κ. Γκαγκάτσης θα είναι υποψήφιος και θα προσληφθεί και τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν. Αυτός είναι ο σύμβουλος με αυτόν θα συνεργαστούμε. Ας ελπίσουμε να κρατήσει τα καλά του».

«Επιτροπή η οποία θα ζητήσει τα συμφωνηθέντα από τη NOVA»

«Έπρεπε να εξετάσουμε επίσης την οικονομική σχέση μας με τη ΝΟΒΑ και τη Forthnet και αποφασίσαμε να ζητήσουμε τα 4 εκατομμύρια ευρώ από την διοργανώτρια ευρώ, τα οποία είναι και η γνωστή ρήτρα που επικαλείται η εταιρία για τους μη αγώνες τον μήνα Αύγουστο λόγω της αναβολής των πρωταθλημάτων από τον κ.Κοντονή. Έγινε δεκτή η θέση μας να ζητήσουμε αυτά τα λεφτά. Θα υπάρξει λοιπόν μία επιτροπή η οποία υπό την προεδρία του κ. Κωστούλα και με τους Δάρα, Σπανό και εμένα (Κούγιας) που θα πάμε να συναντήσουμε τον κ. Παπαδόπουλο για να μας δώσει τα εκατομμύρια. Δεν είμαστε εμείς υπαίτιοι για την μη έναρξη των πρωταθλημάτων και νομικά έχουμε δίκιο.

«Δίκαιη η απόφαση για την αναδιανομή των εσόδων»

Πήραμε επίσης την απόφαση για την διανομή των τηλεοπτικών. Αποφασίσαμε να γίνει μία απόφαση ενός ποσοστού 60 προς τους μεγάλους και 40 προς τους μικρούς να μοιραστούμε το ποσό στα μισά για τους μεγάλους (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) με τις υπόλοιπες ΠΑΕ. Όλοι συμφώνησαν εκτός του Παναθηναϊκού. Παρότι με αυτά τα δεδομένα της απόφασης υπάρχει μία μείωση στα έσοδα των μεγάλων ΠΑΕ, άπαντες το δέχτηκαν εκτός από τον Παναθηναϊκό στον οποίο συναντάμε συχνά μία άρνηση. Παρά το γεγονός πως η απόφαση αυτή είναι πιο δίκαιη.

Εμείς οι υπόλοιπες 12 ΠΑΕ (εκτός των μεγάλων δηλαδή) αλλάξαμε το καταστατικό της Σούπερ Λιγκ στο οποίο λέγεται πως για να παρθεί απόφαση θα πρέπει αυτή να είναι ομόφωνη. Δηλαδή ένας να λείπει δεν μπορείς να πάρεις απόφαση. Εμείς έπρεπε να καταργήσουμε το καταστατικό, στο οποίο μειοψήφησαν ΠΑΟ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και αποφασίσουμε να κάνουμε δεκτή την πρόταση μας για την διανομή των εσόδων των τηλεοπτικών. Και ας προσβάλουν νομικά αυτή την απόφαση αυτές οι 3 ΠΑΕ. Και θα δούμε που θα καταλήξει αυτή η απόφαση.

«Αποχώρησαν κάποιες ΠΑΕ, νομικά έχουμε δίκιο να στηρίζουμε την έναρξη των πρωταθλημάτων»

Η τελευταία απόφαση που κληθήκαμε να πάρουμε θέση είναι το αν θα αναβληθεί το πρωτάθλημα. Η οποία και ήταν ομόφωνη από τους παρευρισκόμενους. Αποχώρησαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (σκοπίμως), ΠΑΟΚ και Πλατανιάς (για να προλάβουν τα αεροπλάνα για την επιστροφή στις πόλεις τους) στην οποία θα κληθούμε, ρητά, να εισηγηθούμε στην Επιτροπή Εξυγίανσης να μην διακοπεί το πρωτάθλημα.

Είναι αλήθεια πως στην ανακοίνωση μας είχαμε πει πως θα στηρίξουμε το θέμα της διακοπής των πρωταθλημάτων ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν όταν υπάρχει στη μέση η ρήτρα της ΝΟΒΑ. Υπάρχουν εταιρίες που εκμεταλλευόμενοι αυτή την απόφαση θα πράξουν αντίθετα με τα συμφέροντα της Λίγκας.

Θα ήταν σαν να… πριονίζουμε τα πόδια μας αν συμφωνήσουμε στο να μην διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Και έχουμε δίκιο νομικά. Ερευνάται αν έγινε εμπρησμός στο σπίτι του κ. Μπίκα. Και για να μην βρει δικαιολογία η ΝΟΒΑ έτσι ώστε να μην τηρήσει πάλι τα συμφωνηθέντα βάσει συμβολαίου αποφασίσαμε να πράξουμε αναλόγως. Ειδάλλως αν ήταν εμπρησμός, αυτός που έγινε στο σπίτι του κ.Μπίκα, και εμείς αποφασίζαμε πως δεν θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα θα ήταν σαν να λέγαμε με κάποιο τρόπο πως αυτό προέρχεται από τον χώρο του ποδοσφαίρου…. Από εμάς δηλαδή.

Περιμένουμε τις επιστημονικές έρευνες και από την προσωπική μου εμπειρία θεωρώ πως δεν είναι δύσκολο να μάθουμε αν ήταν εμπρησμός και είναι κάτι που βγαίνει γρήγορα συνήθως. Και λέει το θέμα ερευνάται ακόμα. Είναι ευαίσθητα τα πράγματα αυτά. Καταλαβαίνεται πως πρέπει να περιμένουμε. Δεν κάηκε μόνο το διαμέρισμα του Μπίκα αλλά και άλλα. Και η ΕΠΟ αποφασίζει ξαφνικά να ανακοινώσει την αναβολή του πρωταθλήματος.

Αυτός είναι και ο λόγος που περιμένουμε για να δούμε το θέμα. Αν είναι εμπρησμός τότε εμείς πρώτοι είμαστε στη διάθεση για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. Και η αλήθεια είναι πως μάλλον εκ του ασφαλούς βγήκε η απόφαση για αναβολή με δεδομένο ότι δεν έχουμε πρωτάθλημα την Κυριακή.

[Πηγή: sportlarissa.gr]