image description

Μία εβδομάδα πριν το μεγάλο γεγονός του φιλανθρωπικού χαρακτήρα φιλικού αγώνα των βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα με τους αντίστοιχους της Μπαρτσελόνα, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και ο Δήμος Ιωαννιτών παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο, απευθύνοντας κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη της στο μεγάλο αυτό ζήτημα.

Την ΠΑΕ εκπροσώπησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Μπάμπης Καρβέλης, την Ύπατη αρμοστεία ο υπεύθυνος για την Ήπειρο κος Μπουόνο και τον Δήμο ο αντιδήμαρχος, Παντελής Κολόκας.

Ο κ. Κολόκας στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ίσως ποδοσφαιρικό σωματείο του κόσμου επέλεξε τη δική μας περιοχή για να δώσει τα πολύ ισχυρά μηνύματα στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει για το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού, που αφορά όλη την υφήλιο.

Είναι μια επιβράβευση για τον τόπο των Ιωαννίνων που αντιμετώπισε με αλληλεγγύη τους πρόσφυγες και μια επιβράβευση της ποδοσφαιρικής παιδείας που υπάρχει από όλους τους πολίτες. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή επιβράβευσης για το μεγάλο αυτό ζήτημα που αφορά την υφήλιο.

Το φιλικό παιχνίδι είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας, της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ιδιαίτερα της κας Χαρίκλειας Χριστοβασίλη, η οποία από την πρώτη στιγμή που είχε έρθει το 2008 σε συνεργασία που είχαμε από τότε, έχει προβεί σε πολλές φιλανθρωπικές ενέργειες, στις οποίες ποτέ η ίδια δεν έδωσε τη δημοσιότητα που θα μπορούσε.

Καλούμε όλους τους πολίτες την επόμενη Παρασκευή να αγκαλιάσουν το φιλικό που γίνεται με τους δικούς μας τοπικούς θρύλους του ποδοσφαίρου, να αγκαλιάσουν το γεγονός ότι η αυθεντική φανέλα της Μπαρτσελόνα θα βρίσκεται στο «Ζωσιμάδες», κάτι που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί.

Είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε την άλλη Παρασκευή μαζί με τους ποδοσφαιριστές κοντά στα προσφυγόπουλα και πάντα να κάνουμε ενέργειες που θα ενισχύουν την αλληλεγγύη και τον άνθρωπο, να περάσουμε ισχυρά μηνύματα σε όλον τον κόσμο για το προσφυγικό ζήτημα».

 

Μπουόνο: «Δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τα Ιωάννινα»

Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Ήπειρο κος Μπουόνο, τόνισε από την πλευρά του: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να  παρουσιάσουμε μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Μπαρτσελόνα και τον Δήμο Ιωαννιτών. Είναι μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία. Μας δίνεται η δυνατότητα να πετύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα στο κομμάτι της αλληλεγγύης. Η κοινωνία των Ιωαννίνων έχει δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά των προσφύγων να έρθουν πιο κοντά στην κοινωνία μας, να έρθουν στο γήπεδο, να παίξουν με τους ποδοσφαιριστές.

Με τη σημερινή ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι στον Κατσικά οι σκηνές έφυγαν και ήρθαν κοντέινερ, ενώ πολλοί πρόσφυγες ήδη βρήκαν σπίτια».

 

Μπάμπης Καρβέλης: «Κάτι παραπάνω από ποδοσφαιρικό κλαμπ και ο ΠΑΣ»

Τέλος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ κ. Καρβέλης, δήλωσε: «Έχουμε αποτύχει σαν άνθρωποι να προλάβουμε τα αίτια των βίαιων μετακινήσεων των πληθυσμών και ερχόμαστε τώρα να μετριάσουμε κάπως τις συνέπειες. Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό γεγονός και έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε κι εμείς στον ΠΑΣ Γιάννινα, ότι είμαστε κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ. Να καλέσω όσοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν την άλλη Παρασκευή στο γήπεδο, να δημιουργήσουν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και θέλουμε κι εσείς οι δημοσιογράφοι να προβάλετε το γεγονός και για τους πρόσφυγες και για την πόλη και για το σήμα στη φανέλα».

Η παρουσία στο φιλικό παιχνίδι συνεπάγεται και την οικονομική συμβολή όσων θέλουν να είναι παρόντες. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και τα έσοδα θα πάνε για τους πρόσφυγες, ενώ οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα που θα προαγοράσουν τα εισιτήρια των αγώνων με Λεβαδειακό και Βέροια, θα μπουν δωρεάν, καθώς το εισιτήριό τους θα το αγοράσει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Για το πώς προέκυψε η πρωτοβουλία, ο κ. Κολόκας απάντησε: «Ξεκίνησε από το καλοκαίρι με πρωτοβουλία της κας Χριστοβασίλη, του κ. Μπουόνο κι εμένα. Μέσα από τις επαφές που υπήρχαν δώσαμε τη σημασία, τη σπουδαιότητα και την προτεραιότητα που μπορεί να έχει ο τόπος μας που αντιμετώπισε με αυτόν τον τρόπο το προσφυγικό, να αναλάβει αυτή τη διοργάνωση. Στην Ελλάδα έρχεται μόνο στα Γιάννενα η Μπαρτσελόνα και θα πάει και σε άλλες χώρες».

Για τη συμμετοχή εθελοντών: «Για τους εθελοντές που θέλουν να προσφέρουν το τριήμερο της παρουσίας της Μπαρτσελόνα στα Ιωάννινα από Πέμπτη ως Σάββατο, υπάρχει το τηλέφωνο 2651361320, όπου εκεί θα μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους και θα έχουν τη συνεργασία με το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Ιωαννιτών για την παρουσία τους και συμβολή στο event προσφοράς και αλληλεγγύης».