BOOKSPOT

Υπέρμαχος η Περιφέρεια για το γήπεδο- Το «όχι σε όλα» δεν οδηγεί πουθενά

0

Απάντηση στην επερώτηση της Συμμαχίας Ηπειρωτών έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Αλέκος Καχριμάνης, αναφορικά με τις προθέσεις της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για κατασκευή γηπέδου σε χώρο μέρους του ΠΕΑΚΙ. Ο κ. Καχριμάνης ξεκαθαρίζει ότι η Περιφέρεια προς το παρόν δεν έχει εμπλεκεί σε συζητήσεις με κάποια πλευρά, αλλά θα είναι υπέρμαχος σε κατασκευή γηπέδου που δεν θα θίγει τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, πλην του γηπέδου με τη μεγάλη κερκίδα. Αυτό άλλωστε είναι και το μόνο μέρους της υφιστάμενης αθλητικής εγκαταστάσης που δίνει η ΓΓΑ και θέλει ο ΠΑΣ, συν κάποια ακόμα στρέμματα που γειτνιάζουν με το Πανηπειρωτικό.

Ο κ. Καχριμάνης «ψέγει» το «όχι σε όλα» και να σημειώσουμε εδώ ότι κανένας από τους αντιδρώντες δεν έχει ζητήσει ενημέρωση από την Επιτροπή Σταδίων, τη ΓΓΑ ή την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και τονίζει ότι η παρουσία της ομάδας έχει κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, ενώ η ευρωπαϊκή του «εξορία» δεν τιμάει την πόλη και τους φορείς της.

Αναλυτικά η απάντηση:

«Πρώτον πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι η Περιφέρεια μέχρι σήμερα δεν έχει εμπλακεί σε κανένα βαθμό στις συζητήσεις για την κατασκευή νέου γηπέδου που να φιλοξενεί ή να είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Τις όποιες συζητήσεις γίνονται, τις πληροφορούμεθα από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Εκείνο που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια, είναι να συνδράμουμε την Επιτροπή Διοίκησης   για έργα βελτίωσης του Εθνικού Σταδίου και των γηπέδων- προπονητηρίων του ΠΕΑΚΙ.

Πρέπει όμως να πούμε και δύο αλήθειες: Οι κρατικές επιχορηγήσεις για τις αθλητικές εγκαταστάσεις συνεχώς μειώνονται και για τη συντήρησή τους απαιτούνται πλέον πρόσθετα έσοδα, τα οποία μπορούν να βρεθούν μέσω της ανάπτυξης νέων χρήσεων.

Η δεύτερη έχει να κάνει με τον ΠΑΣ Γιάννινα: Ορισμένοι θεωρούν ότι βρήκαν αντικείμενο να ασχοληθούν και να κάνουν πολιτική «γυμναστική». Δικαίωμά τους, αλλά η νοοτροπία του «όχι σε όλα» δεν οδηγεί πουθενά. Ή μάλλον οδηγεί στην απραξία και στην υποβάθμιση της περιοχής μας. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνονται ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα, είτε ως ερασιτέχνης, είτε ως ΠΑΕ είναι συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία της Ηπείρου.

Οι Πρόεδροι, οι ιδιοκτήτες της έρχονται και παρέρχονται, η ομάδα όμως συνεχίζει την πορεία της και ταυτίζεται με την πόλη, την Ήπειρο. Η παρουσία της, έχει αθλητικές, αλλά και οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Αποτελεί ερέθισμα για τα χιλιάδες ηπειρωτόπουλα που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ενισχύει την τοπική οικονομία μέσω των αγώνων της, αποτελεί διέξοδο και μια ευχάριστη ασχολία για τους Ηπειρώτες, ανεξαρτήτως φύλου, επαγγελματικής ή οικονομικής κατάστασης. Ενώνει και δεν χωρίζει.

Επί της ουσίας του ερωτήματος: Είμαστε σαφώς υπέρμαχοι της κατασκευής νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου για τις ανάγκες της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ο χώρος που θα επιλεγεί αφορά πρώτιστα τον ΠΑΣ Γιάννινα στην ολότητά του, το Δήμο Ιωαννιτών και το ΠΕΑΚΙ. Η φετινή εμπειρία, με την «εξορία» του ΠΑΣ για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του στην Αθήνα, σαφώς και δεν μας τιμά ως Ηπειρώτες, ως τοπικούς φορείς. Το σημερινό Στάδιο είναι ανεπαρκές, προκαλεί και «έμφραγμα» στην πόλη.

Η κατασκευή νέου γηπέδου σε χώρο που γειτνιάζει με το ΠΕΑΚΙ στην Ανατολή είναι μια πρόταση, η  οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί θετικά,  με την προϋπόθεση βεβαίως ότι δεν θα θιγούν οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις και δεν θα προκαλούνται εμπόδια στους αθλούμενους.   Κάτι τέτοιο είμαι βέβαιος ότι δεν το επιθυμεί κανένας, ούτε καν η διοίκηση της ΠΑΕ που πρέπει να επιδιώκει διαχρονικά καλές σχέσεις  με την τοπική κοινωνία και τον φίλαθλο κόσμο.

Εμείς είμαστε εδώ, περιμένουμε να ακούσουμε και να δούμε τις επίσημες προτάσεις και τότε θα τοποθετηθούμε επί συγκριμένων θεμάτων».

Σχόλια

Comments are closed.