image description

Στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων έφτασε στις 20:00 η αποστολή των βετεράνων της Μπαρτσελόνα, εν όψει του αυριανού αγώνα με τους αντίστιχους βετεράνους του ΠΑΣ Γιάννινα, ενός αγώνα που έχει το χαρακτήρα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.

Την αποστολή της Καταλανικής ομάδας υποδέχτηκαν ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Αλέκος Πότσης, ο υπεύθυνος ασφαλείας, Φώντας Βρόσγος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Μπάμπης Καρβέλης. Από πλευράς Δήμου «παρών» ήταν ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, ενώ υπήρξαν και στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας.

alfonseda-kolokas-unchr

Με την αποστολή της Μπαρτσελόνα συνταξίδεψε και ο Θέμης Τζημόπουλος, που επέστρεψε από τη Νέα Καληδονία μέσω Ντουμπάι και είχε την ευκαιρία μαζί με τον Μπέριο που τον περίμενε στο αεροδρόμιο να φωτογραφηθούν κι εκείνοι με τις παλιές δόξες της Μπαρτσελόνα.

tzimo-babangida-berios

Να σημειωθεί ότι την Μπαρτσελόνα συνοδεύει και τηλεοπτικό συνεργείο, που ετοιμάζει πλάνα για το κανάλι της ομάδας και θα παρουσιαστεί αφιέρωμα από την όλη παρουσία εδώ στην πόλη μας τις επόμενες μέρες.

kameraman-barcelona

Η αποστολή, που δεν απαρτιζόταν από όλους τους παίκτες, καθώς κάποιοι έρχονται από διαφορετικές χώρες και ίσως καταφέρουν να έρθουν αύριο, αναγκάστηκε να περιμένει καθηλωμένη στο αεροδρόμιο για κάποια λεπτά, καθώς επρόκειτο να καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο, αλλά εκείνη την ώρα η πορεία για το Πολυτεχνείο είχε επεισοδιακή εξέλιξη.

Κατά την άφιξη της αποστολής στο αεροδρόμιο δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος των βετεράνων της ομάδας, κ. Αλφονσέδα.

«Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από τη δουλειά που έχουν κάνει οι Έλληνες στην υποδοχή των προσφύγων σε διάφορες περιοχές. Όλος ο κόσμος θέλει να ευχαριστήσει τους Έλληνες για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει στους πρόσφυγες που έφτασαν εδώ. Αλλά θέλουμε επίσης να προσφέρουμε χαρά και ελπίδα και στους πρόσφυγες και στα παιδιά τους που είναι εδώ και που στα όνειρά τους είναι να διασχίσουν κάποια στιγμή τα σύνορα για να πάνε στον τόπο που νομίζουν ότι μπορούν να ξαναρχίσουν τη ζωή τους.

Από την αρχή είχαμε την υποστήριξη του προέδρου μας κ. Μπερτομέου που έδειξε την επιθυμία να είμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας. Ελπίζουμε η υποστήριξή μας προς την Ελλάδα και τους πρόσφυγες να συνεχιστεί και να έχουμε την ευκαιρία να ξανάρθουμε».

Για το τι γνωρίζει για τον «Άγιαξ της Ηπείρου»: «Πράγματι έχει ένα πολύ γνωστό παρατσούκλι. Στη δεκαετία του ’70 μοιάζανε οι φιλοσοφίες μας, γιατί είχαμε προπονητή από την Ολλανδία, τον Ρίνους Μίτσελ και ποδοσφαιριστή τον Γιόχαν Κρόιφ. Εμείς ξεκινήσαμε να υπερέχουμε ως ομάδα εκείνη την εποχή και είμαστε περήφανοι που τα θετικά στοιχεία της ομάδας τα συνδυάσαμε με την Ολλανδία, ενώ εσείς είχατε το ολλανδικό παρατσούκλι. Εύχομαι να κάνετε κι εσείς το επόμενο βήμα».