image description

Η έδρα συνεχίζει να μη βοηθάει τον ΠΑΣ Γιάννινα και έπειτα από τις απώλειες που είχε με Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης, ήρθε η σειρά του Λεβαδειακού να «κόψει» 2 βαθμούς από την ομάδα του Γιάννη Πετράκη που έχασε μια ιστορική ευκαιρία να βρεθεί μόνη της στη 2η θέση της βαθμολογία, ωστόσο ισοβαθμεί πλέον με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο έπιασε στους 14 βαθμούς.

Παρά τον επιθετικό μονόλογο, οι «κυανόλευκοι» δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Λεβαδειακού, με τον Ντόστανιτς να στήνει καλά την ομάδα του πίσω, αλλά και ο ΠΑΣ από την πλευρά του δεν μπορούσε να βρει τις πάσες εκείνες που θα δημιουργούσαν τα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Οι Ηπειρώτες πήγαν στη λύση των πολλών γεμισμάτων κι εκεί ο Τριποτσέρης φάνηκε να μην έχει πρόβλημα να κυριαρχήσει στην πλειοψηφία των φάσεων, ενώ στην επανάληψη που το ματς έγινε πιο αμφίρροπο οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μάντζιο κι άλλη μία με τον Τόνι Σιλβα, που ανέβηκε αρκετά στο β’ 45λεπτο και δημιουργούσε προβλήματα.

Η καθοριστική φάση

Πάντως το ματς θα ήταν τελείως διαφορετικό, αν ο βοηθός Γρεβένης δεν έβλεπε σε θέση οφσάιντ τον Γιάκο στο 25ο λεπτό, όταν ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από το ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα ότι καλύπτεται από 2 παίκτες, ενώ ένας παίκτης του ΠΑΣ που δεν καλύπτεται, δεν επηρεάζει καθόλου τη φάση. Το γκολ ήταν κανονικό και έπρεπε να μετρήσει.

Είναι η 2η φορά που ακυρώνεται τέτοιο γκολ, μετά το Αγρίνιο, μόνο που αυτήν τη φορά ο ΠΑΣ απώλεσε βαθμούς και μάλιστα απ’ αυτούς που «κοστίζουν» και πρέπει να αναπληρωθούν οπωσδήποτε στη συνέχεια.

Εν πάση περιπτώσει, ό,τι έγινε δεν αλλάζει κι επειδή το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο απώλειας, γιατί τα δύσκολα είναι μετά και θα πρέπει οι «κυανόλευκοι» να αποκτήσουν ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλεονέκτημα στη μάχη της πεντάδας.

Το σημερινό αποτέλεσμα, που προστέθηκε στην ήττα από τον Αστέρα, στενοχώρησε πολλούς, κάποιους άλλους τους «ξενέρωσε», αλλά ο κόσμος είναι για τα δύσκολα. Στους πανηγυρισμούς όλοι είναι κοντά, στις απώλειες έχει σημασία να στηριχτεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια.