BOOKSPOT

Ανεξάρτητη Πρωτοπορία: «Μια από τα ίδια ο ισολογισμός-απολογισμός του Δήμου»

0

«Μια από τα ίδια όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια από την παρούσα και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή» χαρακτήρισαν τον ισολογισμό –απολογισμό του 2015 οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κατά την χθεσινή συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Από μια απλή ανάγνωση των στοιχείων που μας παραθέσατε, διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα αποκλίσεις της τάξεως του 57% στο σκέλος των εξόδων και κατά 42% των εσόδων και σε σχέση με παλαιότερων ετών αυτές οι αποκλίσεις, είναι πολύ μεγαλύτερες,  κάτι που επιβεβαιώνει τις θέσεις της παράταξης μας  περί μη αξιόπιστου προϋπολογισμού του 2015″, σημείωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Κοσμάς, ο οποίος ήταν ο κύριος εισηγητής εκ μέρους της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ, σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή συντάσσει τον πέμπτο ισολογισμό – απολογισμό, ο οποίος έχει τεράστιες αποκλίσεις καθιστώντας την Δημοτική Αρχή ως αναξιόπιστη και ότι η κάθε δικαιολογία της είναι ανεδαφική.

Ο κ. Κοσμάς έκανε εκτενή αναφορά στον τρόπο που η Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε τα διάφορα κονδύλια, κάτι που δεν συνάδουν με μια σύγχρονη αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου, τονίζοντας ότι αυτή εκτίναξε τις απαιτήσεις μέσα σε μια τετραετία στο ποσό των 48 εκατομμυρίων ευρω είπε και ρώτησε την Δημοτική Αρχή, αν εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία περί ανταποδοτικότητας και ζήτησε να πληροφορηθεί το ποσοστό εκτέλεσης του προγράμματος έργων, ανά τοπική και δημοτική κοινότητα.

«Η όλη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής και η διαχείριση των οικονομικών της, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μας κάνουν να έχουμε σοβαρότατες επιφυλάξεις α) Για τον τρόπο υλοποίησης του προϋπολογισμού όσον αφορά την αξιοπιστία του β) Για την αποτυχία υλοποίησης αξιόπιστου τεχνικού προγράμματος γ) για την μη εξάντληση όλων των ένδικων μέσων από πλευράς Δημοτικής Αρχής σε νομικές υποθέσεις του Δήμου δ) επιφυλάξεις για τους ελεγκτές ε) το έλλειμμα 1.373.000 ευρω. Μας οδηγούν να  καταψηφίσουμε τον απολογισμό και να  απέχουμε από την ψήφιση του ισολογισμού», κατέληξε ο κ. Κοσμάς.

Στην αρχή της συνεδρίασης και εκτός ημερησίας διατάξεως ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ  κ. Νίκος Γκόντας  έκανε αναφορά στην προκλητική στάση που κρατά ο Αλβανός Πρωθυπουργός κ. Εντι Ράμα,  ο οποίος με δηλώσεις του εγείρει ζητήματα εθνικού περιεχομένου και διεκδικήσεων ακόμη και εδαφών της Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένου του νομού μας . «Πρέπει να δοθεί μια απάντηση σε όσους βάζουν τέτοιου είδους ζητήματα που δεν βοηθούν και δεν προάγουν την καλή συνεργασία μεταξύ  των δύο χωρών και κυρίως τη δική μας περιοχή που είναι η πύλη εισόδου και εξόδου από και προς την Αλβανία. Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν προάγουν τις καλές σχέσεις, αντίθετα τις δυναμιτίζουν με άγνωστες και απρόβλεπτες συνέπειες» σημείωσε ο κ Γκόντας και κάλεσε την δημοτική αρχή και τις άλλες  δημοτικές παρατάξεις να δώσουν ηχηρή απάντηση σε όσα ο Αλβανός πρωθυπουργός δημοσιοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τέλος ο κ Γκόντας, επανέφερε το ζήτημα της πολιτικής προστασίας, σε ότι αφορά τον έλεγχο των δημοσίων κτηρίων και κυρίως σε εκείνα που στεγάζονται τα σχολεία, ρωτώντας αν έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι που να εξασφαλίζουν την ακίνδυνη λειτουργία  τους.

Σχόλια

Comments are closed.