image description

Το super-fm.gr και ο Βασίλης Ασημακόπουλος, έφτασαν ως την Μπολόνια για να συναντήσουν τον πρώην αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα, Μάριο Οικονόμου, ο οποίος συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσία του στα γήπεδα της Serie A. Ο Μάριος μιλάει για τον πατέρα του που έπαιξε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και τον ΠΑΣ Γιάννινα που φιγουράρει 2ος στη βαθμολογία της Super League.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον Βασίλη Ασημακόπουλο:

Στο φιλικό των παλαιμάχων του ΠΑΣ Γιάννινα με την Μπαρτσελόνα έπαιξε και ο πατέρας σου. Το είδες το παιχνίδι;

«Να σου πω την αλήθεια δεν κατάφερα να το δω όλο, αλλά είδα ένα πολύ μεγάλο μέρος του από τη σελίδα του ΠΑΣ Γιάννινα στο facebook. Αυτές είναι ωραίες ενέργειες για σημαντικό σκοπό και είναι καλό να αναγνωρίζεται και η πόλη και η ομάδα. Ήταν τρομερό το συναίσθημα για ‘μενα να βλέπω τον πατέρα μου να παίζει αντίπαλος με την Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι στάθηκαν όλοι τους εξαιρετικά και ένιωσαν όλοι τους πρωτόγνωρα συναισθήματα. Εκείνη η γενιά δεν βιώσε το συναίσθημα του να παίζεις στο εξωτερικό ή να αγωνίζεται ο ΠΑΣ στην Ευρώπη και έστω και με καθυστέρηση η ιστορία τους κράτησε το καλύτερο για τώρα.»

Γνώριζες πως στον αγώνα με την Άλκμααρ στην Αθήνα η ομάδα είχε φιλοξενήσει πρόσφυγες, όπως και στην Νορβηγία σε συνεργασία με την Οντ;

«Αυτά είναι ωραία πράγματα. Βλέπω ότι η ομάδα ανεβαίνει σε όλα τα επίπεδα και αυτό είναι το σημαντικό. Μίλησα και με τον πρόεδρο τις προάλλες στην Αθήνα και εκτός του ότι με βοήθησε σε ένα προσωπικό μου θέμα πολύ περίπλοκο και θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια, έμαθα πολλά καινούργια πράγματα για τον ΠΑΣ Γιάννινα και ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί μια σκέψη την έχω πάντα για την ομάδα. Μεγάλωσα εκεί, έζησα εκεί με την οικογένειά μου, οπότε εύχομαι και το θέλω ειλικρινά η ομάδα να πηγαίνει καλά.»

Είδες τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα;

«Τα είδα και χαίρομαι πάρα πολύ, για τους φίλους που έχω αφήσει εκεί, για τα παιδιά που προσπάθησαν 2-3 χρόνια και για τον ένα ή για τον άλλο λόγο δεν κατάφερναν να παίξουν Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Χάρηκα που η ομάδα αναγνωρίστηκε επιτέλους και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ήταν πρωτόγνωρο για εμένα, όταν το καλοκαίρι διάβαζα άρθρα στην Ιταλία για τον ΠΑΣ Γιάννινα και φαίνεται ότι η ομάδα αλλάζει σελίδα.»

Πιστεύεις πως το χρώσταγε η ιστορία στον ΠΑΣ Γιάννινα, το να βγει στην Ευρώπη;

«Μας το χρώσταγε σίγουρα η ιστορία, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε. Η ομάδα εδώ και τρία χρόνια πάει πολύ καλά, συνεχίζει να είναι ψηλά.»

190726

Κάθε χρόνο φεύγουν από την ομάδα 5-6 παίκτες, αλλά διατηρείται σε υψηλό επίπεδο. Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Η ομάδα έχει έναν κορμό. Μιχαήλ, Γιάκος, Μπέριος, Τζημόπουλος είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Ακόμα και από τότε που ήμουν εγώ έχουνε μάθει πως λειτουργεί η ομάδα και έχουνε γίνει μια παρέα. Αυτό το κλίμα που υπάρχει στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν το βρίσκεις εύκολα σε ομάδες και αυτό ξεκινάει από τους Γιαννιώτες. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι ανεβαίνουν παιδιά από τις ακαδημίες.»

Τον κ. Πετράκη τον έχεις γνωρίσει;

«Δεν έχω συνεργαστεί μαζί του, αλλά τον έχω γνωρίσει. Είναι ένας άνθρωπος πολύ σοβαρός, όμως πιστεύω πως όταν είναι η ώρα να κάνει πλάκα, θα κάνει και θα χαλαρώσει τους ποδοσφαιριστές του σε στιγμές πίεσης.»

Έχεις παίξει το 3-5-2 που παίζει και ο ΠΑΣ Γιάννινα φέτος. Πως σου φαίνεται;

«Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει. Άμα παίζω στην μέση είναι καλά, αλλά άμα παίζω στα πλάγια δεν το μπορώ καθόλου. Όπως δυσκολεύομαι και με τις αντίπαλες ομάδες που παίζουν 3-5-2 κόντρα σε εμάς που παίζουμε 4-3-3. Άμα μια ομάδα ξέρει να το παίζει καλά, σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Τώρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται πως του πηγαίνει. Τα παιδιά έχουν δεθεί, έχουν δουλέψει πάρα πολύ. Οι αμυντικοί βρίσκονται με κλειστά τα μάτια, ο Μπέριος είναι σε μαγική κατάσταση, ο Σκόνδρας είναι πολύ καλός σε όσα ματς έχει παίξει.»

Για τον Γιάκο, με τον οποίο είστε και προσωπικοί φίλοι, πως σχολιάζεις την εξέλιξή του, ενώ υπήρχε αρκετή αμφισβήτηση γι’ αυτόν;

«Ο Γιάκος πραγματικά πονάει την ομάδα. Είχε την ευκαιρία να φύγει παλιότερα, όμως έμεινε. Έχει ακούσει πάρα πολλά και ο οποιοσδήποτε θα σηκωνόταν να φύγει. Εμεινε και τώρα δικαιώνεται.»

Τα παιδιά που έχουν φύγει από τον ΠΑΣ Γιάννινα πως τα βλέπεις;

«Τον Χαρίση τον αγαπάω κάνουμε πολύ παρέα. Είναι εξαιρετικός παίκτης. Θα περάσει μια δύσκολη περίοδο στον ΠΑΟΚ που ο ίδιος πρέπει να την διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο, γιατί όπου και να είσαι άμα δεν παίζεις δεν είναι καλά.»

Έχεις δει καθόλου τα καινούργια παιδιά που έχουν έρθει;

«Όχι. Γνωρίζω, όμως, τον Μπουκούβαλα προσωπικά, είναι εξαιρετικό παιδί και θα ταιριάξει απόλυτα με την ομάδα.»

oikonomou

Τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα πως τα κρίνεις;

«Ήμασταν στην Εθνική όταν αποφασίστηκε η διακοπή. Είναι μια κατάσταση που κουράζει και μας χαλάει πάρα πολύ την εικόνα μας στο εξωτερικό και δεν είναι καλό. Θα έρχονται όλο και λιγότεροι παίκτες και γενικά δεν είναι ωραία πράγματα. Πρέπει να βρουν λύσεις και να αναβαθμίσουν το προϊόν, θα είναι προς το συμφέρον όλων.»

Ποιον θα ήθελες να ‘ρθει στην Μπολόνια ή στην Ιταλία;file-25-11-2016-8-54-32-pm

«Γιάκο ή Χαρίση»

 

Και τέλος, η εμπειρία σου με την Εθνική πως ήταν μέχρι τώρα;

«Είναι ωραία εμπειρία, επιστέγασμα των προσπαθειών μου τα τελευταία χρόνια. Δεν περίμενα ότι θα αγωνιστώ τόσο σύντομα, αλλά τραυματίστηκαν δυο παιδιά και μπήκα κρύος. Αφού κερδίσαμε σ’ εκείνο το ματς, δεν θέλω τίποτα άλλο, μου φτάνει να κερδίζουμε.»

oikonomou