image description

Στις 5 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Είναι η ημέρα όπου η Παγκόσμια κοινότητα τιμά όλους τους εθελοντές, οι οποίοι, ανεξάρτητα από την οικονομική και ατομική τους κατάσταση, παρεμβαίνουν προσωπικά, ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την κλίση, στο κοινωνικό γίγνεσθαι, προάγοντας την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων τους.

Ακόμα, δίνεται η ευκαιρία σ’ όλους τους εθελοντές να στείλουν μηνύματα αλληλεγγύης, ανιδιοτελούς προσφοράς, ανθρωπιάς, αυξημένης ευαισθησίας, συνεργασίας και πολιτισμού.

Οι Σύλλογοι και φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου, σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους και φορείς της πόλης μας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, πραγματοποιώντας στην πόλη των Ιωαννίνων ανοιχτή αιμοληψία, λήψη δειγμάτων υποψηφίων δοτών μυελού των οστών και ενημέρωση του κοινού.

Η δράση εντάσσεται και στην Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με την υποστήριξη της ΒΙΚΟΣ Α.Ε..

Θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016 από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου).

Με την ευκαιρία αυτή δημιουργήσαμε, με την ουσιαστική υποστήριξη του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, τηλεοπτικό μήνυμα με σκοπό την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι εθελοντές, στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουν σήμερα οι περισσότεροι έλληνες, δε μένουν απαθείς θεατές. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, με καλύτερη οργάνωση, δυναμώνουν τη συλλογική τους δράση, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δίνουν λύσεις σε καθημερινά σοβαρά προβλήματα, υποκαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις την πολιτεία.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας

Να πλαισιώσουν τις εθελοντικές οργανώσεις, να γίνουν ενεργοί πολίτες, να γίνουν εθελοντές, να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Να προσέλθουν το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων για να διαθέσουν δέκα λεπτά από το χρόνο τους προσφέροντας αίμα, να γίνουν δωρητές μυελού των οστών και να ενημερωθούν.