image description

Την ευκαιρία να φτάσει σε μια εύκολη νίκη έχασε η Κ-17 του ΠΑΣ Γιάννινα, που υποδέχτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού. Οι «κυανόλευκοι» είχαν ένα πολύ καλό α’ ημίχρονο, στο οποίο προηγήθηκαν και είχαν πολλές ευκαιρίες να σκοράρουν και δεύτερο τέρμα, ενώ στην επανάληψη κουράστηκαν γρήγορα και τελικά μ’ ένα πέναλτι -που μπορούσε να αποφευχθεί- ο Παναιτωλικός ισοφάρισε και έφυγε με βαθμό από τα Γιάννενα.

Χάθηκε μια καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα να κρατήσει με διαφορά την 1η θέση της βαθμολογίας, αλλά τουλάχιστον οι νεαροί παίκτες αποκομίζουν σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον.

Ο ΠΑΣ στο α’ ημίχρονο ήταν πολύ καλός, με εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση και σουτ που ήταν όλα «φαρμακερά». Στο 5’ ο Παπαδόπουλος, που ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΣ, έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 11’ δεν αστόχησε και με σουτ από τη γωνία της περιοχής στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα του Καλαντζή, έκανε το 1-0. Στο 13’ ένα ακόμα πολύ καλό σουτ του Παπαδόπουλου από το ημικύκλιο της περιοχής, έδιωξε δύσκολα ο Καλαντζής.

u-17-pas-panaitolikos-2016-4

Στο 16’ ο Παναιτωλικός απείλησε, με τον Αλόμπι να πλασάρει λίγο άουτ από κοντινή θέση.

Στο 30’ πολύ καλό σουτ του Εμβραΐζογλου, η μπάλα έφυγε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ η πίεση του ΠΑΣ έγινε εμφανής και με 2-3 ακόμα σουτ που έγιναν με καλές προύποθέσεις, αλλά δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

u-17-pas-panaitolikos-2016-3

Στο β’ μέρος, ο Παναιτωλικός μπήκε με διάθεση ανατροπής του αποτελέσματος, αλλά στο 54’ χάθηκε τρομερή ευκαιρία για το 2-0 από τον ΠΑΣ, όταν ο Καλαντζής έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Εμβραΐζογλου με γυριστό σουτ στη μικρή περιοχή απείλησε, αλλά ως από μηχανής θεός ο Θώδης έσωσε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι!

Ο Παναιτωλικός, που είχε αρχίσει να πιέζει τον ΠΑΣ, κέρδισε πέναλτι στο 59’ όταν ο Πατσιούρας βγήκε από την εστία του να διώξει με τις γροθιές, αλλά ο αντίπαλος επιθετικός πρόλαβε να πάει πρώτος στην μπάλα. Ο κ. Μπόσιας σφύριξε την εσχάτη των ποινών και ο Ντόβας δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

u-17-pas-panaitolikos-2016-penalty

Το γκολ αυτό άγχωσε τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, που αντέδρασαν σπασμωδικά. Είχαν μια καλή ευκαιρία, με τον Πήλιο να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 70’, αν και μπορούσε να προτιμήσει τον Τάτση που ήταν δίπλα του αμαρκάριστος.

Ο Παναιτωλικός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να φύγει ακόμα και με νίκη, όταν στο 80’ ο Κοτρώτσος εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκών του Πατσιούρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Πατσιούρας, Μέγας (90’ Καραμποΐκης), Τάτσης, Καραγεώργος, Γώγος, Λάγκας (77’ Γιωτάκης), Εμβραΐζογλου (77’ Νάνος), Λιάσος, Παπαδόπουλος Ελ., Παπαδόπουλος Κ. (52’ Τσούνης), Πήλιος.

Παναιτωλικός: Καλαντζής, Ντόβας, Λιάβας, Μπακοδήμας, Ζότα, Τσιαντής (86’ Πανταζής), Πατίλας, Κοτρώτσος (86’ Μάντζιος), Βασιλάκης (46’ Θώδης), Καββαδίας (92’ Μπινιάρης), Αλόμπι (83’ Κατοφώλης).

*Σε άλλο παιχνίδι, ΠΑΟΚ-Ηρακλής 3-1. ΠΑΟΚ και ΠΑΣ ισοβαθμούν στην 1η θέση.