image description

Μια νέα ήττα που επί της ουσίας αναγκάζει τη γυναικεία ομάδα, να παίζει στο εξής κάθε παιχνίδι με την… πλάτη στο τοίχο, γνώρισαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μίκρας, οι γυναίκες του Α.Ο. Ιωαννίνων.

Για ένα ακόμη παιχνίδι η άμυνα του ΑΟΙ, «έμπαζε νερά», με αποτέλεσμα οι γυναίκες του Άρη, να εκμεταλλευτούν τα κενά στην αμυντική γραμμή των Ιωαννίνων και να πάρουν μια εύκολη νίκη με 28-18.

Η ήττα αυτή κοστίζει αρκετά στη γυναικεία ομάδα του ΑΟΙ, καθώς αν θέλει να «σώσει» τη χρονιά από τώρα, επιβάλλεται να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα ματς με την επανέναρξη του πρωταθλήματος στα μέσα Ιανουαρίου. Μάλιστα η διακοπή αυτή, περίπου 30 ημέρες, θα αποτελέσει την ευκαιρία για μια μίνι προετοιμασία…

Το ματς στην Μίκρα απέναντι στον Άρη, «κύλησε» καλά για τις Γιαννιώτισσες μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μέχρι το 15’ το σκορ ήταν 4-2 για τις Θεσσαλονικιές, ενώ στο 30’ το 12-9, έδειχνε πως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει για τις φιλοξενούμενες.

Παρά τις οδηγίες του Βασίλη Σιαράβα στο ημίχρονο για δυνατή άμυνα, σε ένα ματς που μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειχνε στα μέτρα των Ιωαννίνων, οι γυναίκες του ΑΟΙ, μπήκαν πολύ νωθρά στην επανάληψη, δείχνοντας για ένα ακόμη παιχνίδι πως έχουν «αφήσει στο παρελθόν» το πάθος πους τις διέκρινε μέσα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο Άρης να «χτυπήσει» στον αιφνιδιασμό και μόλις στο 45’ να έχει πάρει μια διαφορά ασφαλείας, κάνοντας το 20-14.

aris-aoi-2016-2

Από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα για τη γυναικεία ομάδα του Άρη, καθώς οι Γιαννιώτισσες δεν είχαν γρήγορες επιστροφές στην άμυνα, με αποτέλεσμα η γηπεδούχος, να φτάσει «άνετα», στο τελικό 28-18.

Από τον ΑΟΙ, μοναδικές διακριθείσες οι Ιωάννου και Μητκάνη που «έφαγαν ξύλο» σε άμυνα και επίθεση, ενώ στο τέλος του αγώνα είχαμε και τον τραυματισμό της πρώτης, από χτύπημα στο διάφραγμα, τραυματισμός που τελικά δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα σοβαρός. Βοήθειες έδωσαν επίσης η Ιωαννίδου και η νεαρή Τζελέπη, όσο χρόνο αγωνίστηκε.

Μονόδρομος πλέον για την ομάδα του Βασίλη Σιαράβα, η «ανασυγκρότηση» και η «εκμετάλλευση» της διακοπής του πρωταθλήματος, ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο το «πρόσωπο» που δείχνουν οι γυναίκες του ΑΟΙ.

Τα πεντάλεπτα: 0-0, 1-1, 4-2, 7-3, 10-6, 12-9 (ημ.), 14-10, 17-11, 20-14, 21-15, 25-17, 28-18 (τελ.).

Άρης Θεσσαλονίκης (Ευθύμιος Πιπελίδης): Δρακίδου (4), Τσομπανίδου (7), Ευμορφίδου (1), Αμβροσιάδου, Κεσοπούλου (5), Κοπανέλου, Βλάχου, Τσαχουρίδου, Αμοιρίδου (2), Εβίδου (1), Πασχαλίδου, Ράπτη (1), Σουμτάκη, Ωραιοπούλου (1), Τσιομίδου (6).

Α.Ο. Ιωαννίνων (Βασίλης Σιαράβας): Βλαχοπούλου, Χατζηευστρατιάδου, Ιωαννίδου (3), Δουμπού (3), Τζελέπη (1), Κυριαζή, Μητκάνη (5), Σιαπκάρη, Σωτηροπούλου (1), Ιωάννου (4), Μπλίζου (1), Γκόγκου, Ζαμπαλά, Τσαμπούρη, Παπαφώτη.