BOOKSPOT

Προβολές αλληλεγγύης στο 27ο δημοτικό Ιωαννίνων

0

Όσο η κρίση επεκτείνεται χρονικά,  «αγκαλιάζει» ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας  η ανεργία . Οι συνέπειες αυτής  της κατάστασης  δεν αφήνουν «έξω» τα παιδιά . Ο Αη Βασίλης -και φέτος- δεν θα επισκεφτεί όλα τα σπίτια της μικρής μας πόλης.

Για το Σύλλογο Γονέων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων η έμπρακτη στήριξη όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη είναι υποχρέωση. Για το λόγω αυτό έχουμε προγραμματίσει για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων αρκετές προβολές  ταινιών για όλα τα παιδιά.

Σε καμία από τις προβολές δεν θα υπάρχει εισιτήριο.

Αντ’ αυτού όποιο παιδί θέλει και διαθέτει ένα παιχνίδι καινούργιο ή σε πολύ καλή κατάσταση, θα μπορούσε να το φέρει, να ζωγραφίσει το περιτύλιγμά του και με αυτή την απλή κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης, να δώσει  χαρά σε ένα άλλο παιδί..…

Όλα τα παιχνίδια που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν από τον Σύλλογο μας στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και  σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων, θα μοιραστούν  σε παιδιά άνεργων οικογενειών  της πόλης μας.

Το πρόγραμμα προβολών είναι το κάτωθι:

1)      Σάββατο 10/12/2016 και ώρα 6:45μμ  η ταινία  «Αστερίξ :Η κατοικία των Θεών»

Έτος 50 π.Χ. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπό Ρωμαϊκή κατοχή. Όλη, εκτός από το γνωστό μικρό γαλατικό χωριό. Αυτή τη φορά ο Ιούλιος Καίσαρας, αποφασίζει να αφήσει στην άκρη τις λεγεώνες του και βρίσκει νέο τρόπο να κατακτήσει τους Γαλάτες. Θα αλλοιώσει τα έθιμα και την καθημερινότητά τους, ώστε να τους μετατρέψει σε Ρωμαίους. Για να το πετύχει αυτό, χτίζει ρωμαϊκού τύπου κατοικίες γύρω από το μικρό γαλατικό χωριό, στις οποίες θα κατοικίσουν Ρωμαίοι πολίτες, έτσι ώστε να μεταφέρουν παράλληλα και τον τρόπο ζωής τους στην περιοχή. Θα καταφέρει ο Αστερίξ να αποτρέψει τα σχέδια του Καίσαρα και να πείσει τους φίλους του να μην ακολουθήσουν τα μοντέρνα ρωμαϊκά ήθη; Θα καταφέρουν να διατηρήσουν την γαλατική τους ταυτότητα, σώζοντας έτσι το χωριό τους από αυτόν τον διαφορετικό κίνδυνο;

2)      Τετάρτη 14/12/2016 και ώρα 7:45μ.μ  η ταινία «Πώς να εκπαιδεύσετε  το δράκο σας»

Τοποθετημένη στο μυθικό κόσμο των ρωμαλέων Βίκινγκς και των άγριων δράκων και βασισμένη στο βιβλίο της Κρεσίντα Κάουελ, η κωμική περιπέτεια αφηγείται την ιστορία του Ψάρη, ενός έφηβου Βίκινγκ, ο οποίος δεν αποδέχεται την μακρά παράδοση της φυλής του για τις ηρωικές σφαγές των δράκων. Η πραγματικότητα του Ψάρη ανατρέπεται όταν συναντάει έναν δράκο, ο οποίος αναγκάζει αυτόν αλλά και τους υπόλοιπους Βικινγκς της φυλής να δουν τον κόσμο με μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

3)      Το Σάββατο 17/12/2016   και ώρα 6:00 μ.μ στo πλαίσιο  της χριστουγεννιάτικης γιορτής του συλλόγου τις κάτωθι ταινίες :

α.       «Επισκέπτες» του Θοδωρή Παπαδουλάκη

Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι απόλυτα συνυφασμένη με την οικογενειακή θαλπωρή, την αγάπη, την αλληλεγγύη και πάνω από όλα με την χαρά των παιδιών. Υπάρχουν φορές που μπορεί να νομίζεις ότι δεν έχεις κάποιον για να μοιραστείς αυτές τις στιγμές. Κι όμως, η λύτρωση μπορεί να βρίσκεται εκεί που δεν το φαντάζεσαι. Ακόμα και κάτω από ένα βρεμένο μουσαμά στην καρότσα ενός αγροτικού.

β.    «Ένα δέντρο μια φορά» του  Ευγένιου  Τριβιζά

Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν στο ζοφερό πεζοδρόμιο μιας πόλης συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα έλατα και ζηλεύει. Ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως ούτε στολίδια έχει, ούτε χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα μίζερο δέντρο στη μέση ενός παγωμένου πεζοδρομίου; Κι όμως… εκείνη η νύχτα είναι μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική..

Καλούμε  λοιπόν όλα τα παιδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του  27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων να έρθουν να παρακολουθήσουν στις προβολές ταινιών  με το παιχνιδάκι τους ή όχι.

Το ποκ- κορν κερασμένο από εμάς !

Για να μην ξεχάσουμε ότι είμαστε άνθρωποι…

Καλές Γιορτές σε όλους

 

Σχόλια

Comments are closed.