image description

Η ήττα του Ολυμπιακού στην Κύπρο (σε συνδυασμό βέβαια με την απογοητευτική εμφάνιση) έφερε και πάλι τον Πάουλο Μπέντο “στριμωγμένο στα σχοινιά του ρινγκ”.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Πορτογάλος προπονητής καλείται να ξεπεράσει μια κρίση, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη διοίκηση των “ερυθρόλευκων” υπήρξε η ξεκάθαρη τοποθέτηση στήριξης του 47χρονου κόουτς. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων” ήταν τόσο…άνετος στου Ρέντη, σε βαθμό μάλιστα που πολλοί να αναρωτιούνται αν έχει καταλάβει σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται. Γιατί η αλήθεια είναι πως η εικόνα που είχε ο Μπέντο δεν ήταν εικόνα προπονητή που “παίζει” τη θέση του σ’ ένα παιχνίδι. Κάθε άλλο μάλιστα…

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, το ματς της Δευτέρας στα Γιάννενα είναι πολύ σημαντικό για τους πρωταθλητές Ελλάδος και οι πληροφορίες από του Ρέντη αναφέρουν ότι ο Μπέντο ετοιμάζει πολλές αλλαγές Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός των “ερυθρόλευκων” σχεδιάζει πέντε ίσως κι έξι αλλαγές, ενώ αναμένεται να υπάρξουν κι εκπλήξεις μετά την προπόνηση της Κυριακής όταν και θ’ ανακοινωθεί η αποστολή για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ.

Σε ότι αφορά τις σκέψεις του Πορτογάλου προπονητή για τη βασική εντεκάδα, το πιθανότερο “σενάριο” είναι το ακόλουθο. Τερματοφύλακας ενδέχεται να είναι ο Καπίνο, ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση απ’ το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πριν από πέντε εβδομάδες και είναι έτοιμος ν’ αγωνιστεί. Στο δεξί άκρο της άμυνας των πειραιωτών θα παραμείνει ο Φιγκέιρας, αλλά θα υπάρχει αλλαγή στο κέντρο της αμυντικής διάταξης.

Ο Αλμπέρτο Μποτία θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα (ο Ισπανός δεν είχε παίξε στην Κύπρο γιατί ήταν τιμωρημένος) έχοντας δίπλα του τον Μανουέλ Ντα Κόστα. Αυτό σημαίνει ότι στον πάγκο θα πάει ο Βιάνα. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η επιστροφή του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αλλά είναι πολύ πιθανό να μείνει εκτός βασικής εντεκάδας ο Αντρέ Μάρτινς.

Ο Πορτογάλος μέσος δεν ήταν καλός στην Κύπρο και είναι πολύ πιθανό ο Μπέντο να ξεκουράσει τον συμπατριώτη του, αφήνοντας τον στον πάγκο. Αυτό σημαίνει πως Καμπιάσο και Μπουχαλάκης διεκδικούν μια θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας το Πειραιά. Ρόλο επιτελικού μέσου θα έχει ο Κώστας Φορτούνης, εκτός και αν ο Μπέντο αποφασίσει να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, καθώς ο Έλληνας μέσος δεν ήταν σε καλή κατάσταση στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ.

Στα δύο άκρα της επίθεσης παραμένουν ο Σεμπά με τον Ελιονούσι ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ιντέγε. Η ουσία είναι ότι ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” ετοιμάζει πολλές αλλαγές για τον αγώνα με τα Γιάννενα, βλέποντας πως αρκετές επιλογές του στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό.

[Πηγή: sport-fm.gr]