image description

Συνηθισμένος περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν στο να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από διακοπές, μικρές ή μεγάλες (Ευρώπη, Εθνικές, σεισμός, εμπρησμοί, γιορτές), ο ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζεται για ένα πολύ σπουδαίο ντέρμπι την Πέμπτη (ώρα 15:00) απέναντι στον Πανιώνιο.

Το παιχνίδι έχει τεράστιο ενδιαφέρον έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στη βαθμολογία λίγο πριν το φινάλε του α’ γύρου. Η Ξάνθη πηγαίνει «τρένο» και είναι στο +7 από τους Ηπειρώτες, ο ΠΑΟΚ επανακάμπτει βαθμολογικά με συνεχόμενες νίκες, ΑΕΚ και Ατρόμητος, όμως, φαίνεται να βράζουν στο ίδιο καζάνι με ΠΑΣ και Πανιώνιο, οπότε -αν υπάρξει νικητής την Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη- θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να παραμείνει με αξιώσεις στο μεγάλο στόχο της πεντάδας. Περισσότερο από τους δύο το αποτέλεσμα αύριο θα πρέπει να το θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν έχει περιθώριο ήττας έτσι όπως είναι δομημένο το πρόγραμμά του.

Η Νέα Σμύρνη δεν είναι και η πιο εύκολη έδρα για τους «κυανόλευκους», παρ’ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει σημαντικά αποτελέσματα. Χριστόπουλος και Πετράκης έχουν πανηγυρίσει «τρίποντα», ενώ ισοπαλία είχε αποσπάσει ο ΠΑΣ του Αναστασιάδη. Τα 3 αυτά αποτελέσματα είχαν βάλει τέλος σε και πολύ κακή παράδοση που υπήρχε για τα Γιάννινα με αντίπαλο τον Πανιώνιο στην Αθήνα.

Η χριστουγεννιάτικη διακοπή δεν κύλησε ομαλά για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη. Από τη μία πλευρά οι απουσίες, κυρίως του Κόντε και του Μπέριου που έμεινα εκτός αποστολής και από την άλλη τα παγωμένα γήπεδα, δημιούργησαν δυσκολίες, αλλά οι Γιαννιώτες είναι μαθημένοι στα δύσκολα και αυτήν τη φορά έχουν και τις λύσεις, λόγω του ποιοτικού ρόστερ. Τον Μπέριο θα αντικαταστήσει ο Σκόνδρας και τον Κόντε ο Μαμπουλού. Υπάρχουν, όμως και κάποια ερωτηματικά που θα απαντηθούν αύριο, όπως το αν θα παίξει βασικός ο Περιστερίδης ή ο Πασχαλάκης και αν θα επιστρέψει ο Ναδάλες ή θα προτιμηθεί πάλι ο Κούτρης, που έχει πάει πολύ καλά. Για την υπόλοιπη ενδεκάδα δεν φαίνεται να προκύπτουν διλήμματα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, αφού ο Ζάιρο που ήταν αμφίβολος προπονήθηκε κανονικά τις δύο τελευταίες μέρες.

Η αποστολή του ΠΑΣ: Ακόστα, Ζάιρο, Λίλα, Μαμπούλου, Γαρουφαλιά, Γιάκο, Καρανίκα, Κοζορώνη, Κούτρη, Μιχαήλ, Δώνη, Πασχαλάκη, Περιστερίδη, Μπουκουβάλα, Ναδάλες, Βιδάλ, Σκόνδρα και Τζημόπουλο.

Κάλεσμα από τον Πανιώνιο

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του βλέπει εξίσου σοβαρά το ματς με τον ΠΑΣ, διαβλέποντας μια τεράστια ευκαιρία να καθιερωθεί στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας βέβαια τις εξελίξεις στα μεταγραφικά, ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν, έστω σαν δανεικοί.

Η διοίκηση απηύθυνε και κάλεσμα να γεμίσει η Νέα Σμύρνη, κάτι που ίσως ερμηνεύεται και ως διάθεση ρεβάνς για τη χαμένη ευκαιρία να αγωνιστεί το καλοκαίρι στην Ευρώπη, λόγω της καταγγελίας του ΠΑΣ. Η πραγματικότητα, όμως, είναι σκληρή για τον Πανιώνιο που παρανόμως αδειοδοτήθηκε και για χάρη του ξηλώθηκε η δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων με απαίτηση της UEFA, ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΕΠΟ.

Η σημασία που δίνεται στο ματς φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Ανσαριφάρντ επανέρχεται άρον-άρον μετά την άτυπη τιμωρία του, επειδή δεν κλείνει σύντομα τη μεταγραφή του για να επωφεληθεί οικονομικά η ομάδα.

Από εκεί και πέρα οι «κυανέρυθροι» είναι πλήρεις. Οι 20 της αποστολής είναι οι: Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Φούντας, Ανσαριφάρντ, Γκιοατά, Σταυρόπουλος, Μασούρας, Αργυρόπουλος, Σιώπης, Γιαννιώτης, Βουκελάτος, Ενγκόγκ, Μπεν, Βοσνιάδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Καθάριος, Μασούντ Σοτζέι, Σαββίδης.