image description

Mε απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Ε.Π. “Ήπειρος 2014-2020” η πράξη για τις “Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας, με δημόσια δαπάνη 749.400,00 €.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν, μεταξύ άλλων,  είναι οι εξής:  τοποθέτηση κιγκλιδώματος, μεταλλικής θύρας εισόδου και ελαφρών περιφράξεων, αποψιλώσεις,  απομάκρυνση επιχώσεων,  περαιτέρω διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με τη δημιουργία διαδρομής περιήγησης-στάσεων θέασης και την τοποθέτηση στεγάστρων. Θα κατασκευαστούν, επίσης, πέργολες και καθίσματα. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν  φυτεύσεις, διαμόρφωση κλίμακας πρόσβασης από το επίπεδο της περιμετρικής οδού στο επίπεδο του θεάτρου, σύνδεση στα δίκτυα ΟΚΩ, μεταφορά του δικτύου ομβρίων και αποχέτευσης σε διαφορετική θέση από την σημερινή, μελέτη φωτισμού ανάδειξης του χώρου του θεάτρου και η εγκατάσταση δικτύου φωτισμού ανάδειξης, συντήρηση και αποκατάσταση του αρχαίου δομικού υλικού, φωτογραφική τεκμηρίωση. Αντιστήριξη πρανών αρχαιολογικού χώρου με τη χρήση μικροπασσάλων.

Δικαιούχοι φορείς είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και η Περιφέρεια Ηπείρου. Ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίστηκε η 1η Μαρτίου 2017 και λήξης η 31η Αυγούστου 2019.

 

Δύο προσκλήσεις για την “Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης”

Δύο προσκλήσεις του Άξονα Προτεραιότητας 2 “Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη”, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου.

Η πρώτη δράση αφορά την “ανάπτυξη συστημάτων για την παρακολούθηση, αξιολόγηση και δημιουργία μοντέλων για την εξέλιξη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε επιμέρους υψηλής σημαντικότητας περιοχές”, η οποία χρηματοδοτείται με 500.000 ευρώ.

Η δεύτερη δράση αφορά την «Ανάπτυξη σχεδιασμού και ανάληψη δράσεων για πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από κατολισθητικά φαινόμενα», με την χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι και των δύο προκηρυσσόμενων δράσεων είναι τα  εποπτευόμενα από τη ΓΓΕΤ Ερευνητικά Κέντρα / Ινστιτούτα και Τεχνολογικοί Φορείς, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Οι προτάσεις θα υποβληθούν από 6 Φεβρουαρίου 2017 μέχρι και την 9η Ιουνίου 2017, ώρα 2 το μεσημέρι.

Περαιτέρω πληροφορίες για το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, το σύστημα διαχείρισης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται επίσης στoν κ. Μανώλη Ματσάγκα, τηλέφωνο 2651 3 60522.