image description

Δεν ήταν τελικά το αποτέλεσμα που έκλεψε την παράσταση στους Ζωσιμάδες, όπου ο ΠΑΟΚ χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο πέρασε νικηφόρα, σε έναν αγώνα που το δικαιότερο αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εικόνα τoυ, θα  ήταν η ισοπαλία, για να μην πω ακόμη και αυτή η νίκη του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Αυτό που έκλεψε την «παράσταση» ήταν οι δηλώσεις, όχι οποιουδήποτε παράγοντα του ΠΑΟΚ,  αλλά του προπονητή του.

Ο Ίβιτς, προπονητής χωρίς κάποιο ιδιαίτερο βιογραφικό ή προσφορά,  στο ελληνικό ποδόσφαιρο,  άρα ακόμη χωρίς το κύρος του επιτυχημένου, που να δικαιολογεί και κάποιες ατυχείς «παρεμβάσεις», θεώρησε, ότι -πέραν της κρίσης του για τον πράγματι κάκιστο αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων- έπρεπε να αποδώσει και ευθύνες, κάτι που δεν δικαιούται μιας και δεν είναι αυτή η δουλειά του.

Και εφ όσον  δεν είναι αυτή η δουλειά του, λόγω της άγνοιας του,  εκτέθηκε,  αλλά κυρίως εξέθεσε τον ΠΑΟΚ, μιας και οι όποιες δηλώσεις του έγιναν υπό τη σκέπη του σήματός του.

Έτσι, ο απληροφόρητος όπως αποδείχθηκε Ίβιτς, έχοντας προφανώς την εντύπωση ότι όλα τα γήπεδα στην Ελλάδα ανήκουν στις ομάδες που τα δηλώνουν σαν έδρες τους και κατ’ επέκταση στους προέδρους τους, άφησε ευθαρσώς να εννοηθεί ότι για όλα τα κακά των «Ζωσιμάδων»,  ευθύνεται ο Χριστοβασίλης. Και κάπου  εδώ ξέφυγε η κατάσταση με αποκλειστική του ευθύνη.

Ο Χριστοβασίλης , άνθρωπος ήπιων τόνων,  παρασυρόμενος από το δίκιο του, προέβη σε δηλώσεις με χαρακτηρισμούς, ενέργεια  που σίγουρα δεν έχει  καμία σχέση ούτε με τη συνήθη συμπεριφορά του, αλλά ούτε και τον τρόπο σκέψης του. Προφανώς και  οι «πληροφορίες» που ελάμβανε καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδος, τον επηρέασαν, με αποτέλεσμα την «έκρηξή» του,  που εκμεταλλεύτηκαν άψογα οι άνθρωποι, αλλά και οι φίλα κείμενοι δημοσιογράφοι  του ΠΑΟΚ,  αμέσως μετά τις δηλώσεις του στην Ε.Ρ.Τ.

Η ουσία όμως του συγκεκριμένου περιστατικού είναι η μετέπειτα  λανθασμένη στάση του ΠΑΟΚ, που μέσω επίσημης ανακοίνωσης ζητά την αποκατάσταση(!) του προπονητή της, απαιτώντας ουσιαστικά συγνώμη από τον πρόεδρο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ισχυριζόμενη ότι «οι επιθέσεις του στον προπονητή μας εκλαμβάνονται ως επιθέσεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ».  Σε προηγούμενη δε παράγραφο της ανακοίνωσης υιοθετεί ουσιαστικά τη στάση του προπονητή της, χαρακτηρίζοντας η ίδια η ΠΑΕ πλέον επίσημα τον Χριστοβασίλη «ανίκανο»  ενώ συμπεραίνει και τον εξευτελισμό του!

Δεν άρεσε  προφανώς στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ το όποιο ύφος του Χριστοβασίλη απέναντι στον Ίβιτς, υιοθετώντας όμως το ίδιο ύφος απαιτεί τη συγνώμη του!

Άστοχη η ανακοίνωση, με χαρακτηριστικό την παντελή αδιαφορία στην απαράδεκτη και αναρμόδια στάση του προπονητή της, που  χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αυθαίρετα, παρουσιάστηκε και  σαν αυτόκλητος  δημόσιος κατήγορος, έστω… «φωτογραφικά», του Χριστοβασίλη, χωρίς καμία λογικά εξουσιοδότηση γι’ αυτό…εκτός κι αν είχε έγκριση  της διοίκηση του για κάτι τέτοιο , οπότε το θέμα πάει…αλλού.

Πέραν των άλλων δε,  η ανακοίνωση αναδεικνύει και την πλήρη  άγνοια για την ευθύνη του γηπέδου των «Ζωσιμάδων», ενώ προσβάλει τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μιας και δεν αποδεικνύεται πουθενά η ανικανότητα ή ο εξευτελισμός του προέδρου του, όπως ευθαρσώς ευαγγελίζεται.

Προφανώς ο συντάκτης της ανακοίνωσης κάπου μπερδεύει την έννοια του εξευτελισμού,  μιας και εξευτελισμός είναι όταν, ας πούμε, ένας προπονητής  μέμφεται δημόσια τους ποδοσφαιριστές του και  δεν αντιδρά κανείς από την διοίκηση της ομάδας…

Εν κατακλείδι, η όποια αντιπαράθεση Χριστοβασίλη – ΠΑΟΚ,  είναι ανούσια και αδικεί και τις δυο πλευρές, ειδικά όταν την ευθύνη αυτής έχει ένας  προπονητής ο οποίος , καλό θα ήταν, να απασχολεί τα Μ.Μ.Ε για τις προπονητικές του δεξιότητες κι όχι για τις αντιπαραθέσεις του ή για τις «εισαγγελικές» του παρεμβάσεις.

Υ.Γ.1 Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αντιλαμβάνεται κανείς την τεράστια διαφορά επιπέδου του Πετράκη από κάποιους ομόλογούς του.

Υ.Γ.2 Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις εύλογα ο κάθε αξιοπρεπής παράγοντας αναρωτιέται… «τι ζητάω εγώ εδώ».

Υ.Γ.3 Το γήπεδο των «Ζωσιμάδων» εκθέτει πάνω απ’ όλους τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και είναι τουλάχιστον κουτό να υπάρχει ή να καλλιεργείται από κάποιους η εντύπωση ότι επιδιώκει ο ίδιος την απαξίωσή και την  κακή συντήρηση αυτού του ελεεινού αγωνιστικού χώρου. Άλλωστε η πορεία, αλλά και οι εμφανίσεις της ομάδας στους εκτός έδρας αγώνες, αποδεικνύουν ότι τα καλά αποτελέσματα τα φέρνει η αγωνιστική του ετοιμότητα κι όχι το γήπεδο…και επιπλέον, το «Ζωσιμάδες», είναι ιδιοκτησία της Γ.Γ.Α με ένοικο την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ…

Υ.Γ.4 Άραγε  για τα σπασμένα καθίσματα ευθύνεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ; …Είναι σωστό να βγάλει ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ περί ανικανότητας του προέδρου του «Δικέφαλου του Βορρά» να «ελέγχει» τους οπαδούς του;