image description

Αρκετές είναι οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η διοίκηση της Λίγκας και οι εκπρόσωποί της αποφάσισαν σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με παράγοντες της ΕΠΟ να υποβιβάζεται όποια ομάδα δεν θα μπορεί να αδειοδοτηθεί για οικονομικούς λόγους στο τέλος της σεζόν, ανεξαρτήτως κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα.

Όπως γράφει ο Σάββας Λιβάνιος στη Live Sport, στη Σούπερ Λίγκα έχουν λάβει την απόφασή τους και δεν δείχνει πως θα κάνουν πίσω, ενώ εκείνο που μένει είναι η συναίνεση της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Μάλιστα, στην απόφαση που είχε λάβει ο συναιτερισμός για τις αδειοδοτήσεις της σεζόν 2016/17 αναφέρεται: «ΠΑΕ που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Super League περιίδου 2016-17 η οποία δεν θα λάβει άδεια ΕΠΟ κατά τη διαδικασία αδειοδότησης Απριλίου-Μαΐου 2017, θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα υποβιβάζεται στη Football League, μόνο όμως αν ο λόγος μη αδειοδότησης συνίσταται είτε (α) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης ή (β) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αθλητικό προσωπικό της ΠΑΕ (ήτοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και βοηθούς προπονητών ή μέλη του τεχνικού επιτελείου) είτε (γ) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία ή αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρείες ή σωματεία».

Θυμίζουμε, πάντως, ότι προ ημερών άλλαξε ο κανονισμός αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, που θα προβλέπει πιο χαλαρά κριτήρια για αδειοδότηση στην Ελλάδα και τα κανονικά κριτήρια για να αγωνιστεί κάποιος στην Ευρώπη. Ανεξαρτήτως άδειας, όμως, θα μπορεί μία ομάδα να παίξει στα play-offs.