image description

Ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε -δίκαια- την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 0-1 για την δεύτερη αγωνιστική του τρίτου γύρου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχασε… ένα σωρό ευκαιρίες, είχε τρία δοκάρια, αλλά ο Γκαργκαλαντζίδης στο 64’ «έλυσε τον γόρδιο δεσμό» και χάρισε ένα σπουδαίο διπλό στην ομάδα του. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, δεν απείλησε καθόλου και φυσιολογικά ηττήθηκε.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό και έχανε ευκαιρίες… με το τσουβάλι. Στο 4’ ο Μιχαηλίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο -εξαιρετικός- Πατσιούρας απέκρουσε. Στο 14’  Γκαργκαλαντζίδης έκανε κεφαλιά-ψαράκι, όμως -και πάλι- ο Πατσιούρας είπε «όχι». Δυο λεπτά αργότερα ο Γκαργκαλαντζίδης βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πατσιούρα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και δεχόταν τη μία φάση πίσω από την άλλη. Στο 23’ ο Δούμτσης δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό μετά ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά, αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 36’ οι φιλοξενούμενοι «έκρυψαν» την μπάλα, ο Μουτζούρης βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε, το δοκάρι όμως έσωσε -ξανά- τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε το γκολ, ο Πατσιούρας έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει το μηδέν, αλλά δεν τα κατάφερε. Δυο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βράκας έκανε το σουτ, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, καθώς πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πατσιούρα. Στο 64’ ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Βουτσάς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο αμαρκάριστος Γκαργκαλαντζίδης κατέβασε ωραία μέσα στην περιοχή και «εκτέλεσε» τον -ανίκητο- έως τότε Πατσιούρα, γράφοντας το 0-1. Στο 73’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο 0-2. Ο Γαιτανίδης έκανε το σουτ, ο Πατσιούρας πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επέμβαση, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Η μοναδική ευκαιρία του ΠΑΣ Γιάννινα σημειώθηκε στο 80’, όταν Παπαδόπουλος Ε. εκτέλεσε το φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Η τελευταία μεγάλη στιγμή άνηκε στον ΠΑΟΚ. Στο 82’ ο Βρακάς έκανε ένα ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πατσιούρα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πατσιούρας, Εμβραιζόγλου (37’ Κώστας), Τάτσης, Γώγος (69’ Μέγας), Μπελλάς, Τσούνης (78’ Σαββίδης), Λιάππης, Λιάσος, Λώλης (55’ Λάγκας), Παπαδόπουλος Ε., Πήλιος (71’ Παπαδόπουλος Κ.)

ΠΑΟΚ: Συλλέκτης, Βουτσάς, Βράκας, Μουτζούρης, Σαλαμούρας (84’ Πουργάρας), Δούμτσης (55’ Γαιτανίδης) , Γεωργιάδης, Μιχαηλίδης, Μανιώτης, Τσιγγάρας, Γκαργκαλαντζίδης

Βαθμολογία Όμιλος B’
# ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘ.
1 Π.Α.Ο.Κ. 14 32
2 Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 13 26
3 ΒΕΡΟΙΑ 14 23
4 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 14 23
5 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 14 17
6 Α.Ε.Λ. 14 15
7 ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 13 11
8 Α.Ο.Κ. 14 6