BOOKSPOT

Του Αλέκου Καρύτσα: Καλή συνέχεια κόουτς, προσέφερες…

0

Με μια ανακοίνωση της Π.Α.Ε. που γνωστοποιεί την πρόσληψη του  νέου βοηθού προπονητή,  επιβεβαιώνεται η αποχώρηση του Γιώργου Γεωργουλόπουλου απο την πρώτη ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Ετσι απλά και αθόρυβα επέλεξε ο σεμνός αυτός προπονητής, για καθαρά οικογενειακούς λόγους, να τερματίσει την παραμονή του στην πόλη.

Ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος, προσωπική και απόλυτα επιτυχημένη επιλογή του Γιώργου Χριστοβασίλη, όσο κι αν ο ίδιος ποτέ δεν επεδίωξε την όποια προβολή, με το «ζόρι» να του πάρεις κάποια συνέντευξη. «Δεν χρειαζόταν» η μόνιμη… ατάκα του σε όποια ανάρτηση φωτογραφίας του στο site,  μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε  στο διάστημα της ενεργούς παραμονής του στην ομάδα.

Aυτό που αναδεικνύει την μοναδικότητα, αλλά και την αξία του,  είναι το ότι -ενώ ποτέ δεν ήταν  επιλογή κανενός προπονητή απ’ όσους συνεργάστηκαν με τον Χριστοβασίλη- σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, γινόταν αποδεκτός, άμεσος και αναγκαίος συνεργάτης τους κι αυτό δεν ήταν τυχαίο.

Προπονητής με εξαιρετικές γνώσεις και κρίση, ενημερωμένος για κάθε εξέλιξη στον χώρο και απο τους καλύτερους αναλυτές συστημάτων των αντίπαλων ομάδων,  αποτέλεσε ένα απο τα πολυτιμότερα στελέχη του team του κόουτς Πετράκη, ο οποίος ποτέ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην συνεργασία τους. Εξίσου άριστη ήταν και η σχέση του με τους τους προηγούμενους προπονητές , Παντελίδη, Τσιώλη, που έχουν εκφρασθεί  με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν.

Όμως η μεγάλη προσφορά του Γεωργουλόπουλου, που τον κάνει και ξεχωριστό,  επεκτείνεται και στην επιτυχή οργάνωση και επίβλεψη, επι σειρά ετών, των τμημάτων  Κ17 και Κ20 της ΠΑΕ, όπου είχε την ευθύνη. Ενασχόληση, που παρά τον επιπλέον φόρτο εργασίας που αυτή του επέβαλε, πραγματοποιούσε με απόλυτη μεθοδικότητα, χωρίς  να δυσανασχετεί, μιας και το μεράκι  που τον διακρίνει για την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, αλλά και η αγάπη για την δουλειά του,  ποτέ δεν του επέτρεψαν οποιαδήποτε δυσφορία.

Είναι  ίσως ο μοναδικός εν ενεργεία συνεργάτης προπονητή super league που δέχθηκε πρότασεις συνεργασίας απο άλλες ομάδες της κατηγορίας  με πολυ καλούς οικονομικούς όρους και τις απέρριψε, εφ όσον η σχέση του με την ομάδα, τον πρόεδρο, με τον οποίο υπάρχει μεγάλη και αμοιβαία εκτίμηση, αλλά και ο λόγος του,  δεν του επέτρεπαν οποιαδήποτε σκέψη απομάκρυνσης. Κι αυτό δείχνει και το ακέραιο του χαρακτήρα του.

Το ευχάριστο πάντως για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι πως ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος και προπονητής δεν απομακρύνεται απο τις τάξεις του, αλλά μόνο απο την πόλη και την πρώτη ομάδα,  εφ όσον θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως υπεύθυνος των ομάδων υποδομής Κ-20, Κ-17 και Κ-15, καθώς και στις ακαδημίες που διατηρεί η ΠΑΕ στην Αθήνα,  όπου το  αποτελέσμα της δουλειάς του, σύντομα  κι εκεί θα είναι ορατό.

Καλή συνέχεια  κόουτς, προσέφερες…

Υ.Γ. Ο νέος συνεργάτης του Γιάννη Πετράκη, Γιάννης Ταουσιάνης,  θεωρείται απο τους ικανότερους προπονητές της γενιάς  του, ενώ σίγουρα το ότι τον επέλεξε ο προπονητής του Π.Α.Σ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (έχουν άλλωστε συνεργαστεί στο παρελθόν)  είναι απο μόνο του αρκετό για την πιστοποίηση των δυνατοτήτων του. Με την προσθήκη του,  το τεχνικό team εξακολουθεί να παραμένει απο τα καλύτερα στην Ελλάδα, ο πρόεδρος αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν ανακατεύεται στις επιλογές του προπονητή του και τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο στις όποιες επιτυχίες…

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από την συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)

Σχόλια

Comments are closed.