BOOKSPOT

Του Αλέκου Καρύτσα: Υπάρχει καμία ελπίδα;

0

Μια ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για την υποτιθέμενη εις βάρος του διαιτησία στο ματς με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αλλά και μια «όμορφη» δήλωση του κόουτς Λουτσέσκου, έκλεψαν την παράσταση της αγωνιστικής που πέρασε.

Ο «πολύς» Παναθηναϊκός, των τίτλων και των εξαιρετικών αναμφισβήτητα παρουσιών στην Ευρώπη, διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι η διαιτησία του στέρησε την νίκη στους «Ζωσιμάδες». Το ζούμε κι αυτό. Ο Παναθηναϊκός που κάποτε σφαζόταν αποκλειστικά  με τις ομάδες του πάλαι ποτέ Π.Ο.Κ  για την διαιτησία,  όταν κάποια από αυτές δεν κέρδιζε, πλέον «σφάζεται» με τον ΠΑΣ,  μιας και το γκολ οφσάιντ από την ευθεία της NOVA, γκολ κανονικότατο από την ευθεία των … «Ζωσιμάδων»,  του στέρησε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Τα  λογικά συμπεράσματα,  πάντως, που εξάγονται  απο την ανακοίνωση είναι,  ή ότι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχει αλλάξει πλέον επίπεδο και έγινε ισότιμος  κι αυτός, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ ή ΠΑΟ, οπότε δικαίως μπαίνει σε σκεπτικά υποτιθέμενης εύνοιας  ή ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚοΣ έγινε… ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που απο καταβολής των όποιων πρωταθλημάτων αδικείται,  μιας και δεν θεωρείται για κάποιους αξιωματούχους  του Ελληνικού ποδοσφαίρου ή έστω μεγαλοπαράγοντες, μεγάλη ομάδα.

Όποιο απο τα δυο και να ισχύει, πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει κάποια ανταγωνιστική σε αυτόν ομάδα,  πλέον χρειάζεται να ισχύει, τουλάχισον, στις αμφισβητούμενες φάσεις το 50-50, όταν πρόκειται γι’ αυτόν, αλλά και το 100-0 υπέρ του,  όταν πρόκειται για τον αντίπαλο…Επίσης έχει ανάγκη, όπως φάνηκε στα δελτία ειδήσεων, την ανάδειξη των δικών του αμφισβητούμενων φάσεων σε συνδιασμό με την εξαφάνιση των αντίστοιχων του αντιπάλου. Αυτο απο μόνο του για το … «ο νοών νoείτω».

Απο την άλλη, ο προπονητής της Ξάνθης με το απίστευτο «νιώθω ότι με γα@@μ@@αν» στην συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο, απέδωσε γλαφηρά το πως αισθάνεται κάποιος στο ποδόσφαιρο, όταν τον αδικεί η διαιτησία. Ενδιαφέρον θα είχε η απάντηση του Πανιωνίου και συγκεκριμένου πρόσφατα λαλίστατου παράγοντά του για αυτή την δηλωση,  όπως ενδιαφέρον θα έχει και η απάντηση της Πολιτείας, που πλέον ο καθενας εκφράζει τον πόνο του για την διαιτησία με όποιο τρόπο ο ίδιος θεωρεί πιο «ελκυστικό»  και άκομψο.

Άντε μετά να πειστεί ο φίλαθλος για την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου. ΄Αραγε η Κ.Ε.Δ τα παρακολουθεί αυτά ή όταν προβαίνει στον ορισμό διαιτητών απλά…«αγρόν ηγοράζει;». Αλλά …ποια Κ.Ε.Δ.;

Εν κατακλείδι…Το ευτράπελο από κάθε άποψη Ελληνικό πρωτάθλημα δεν απασχολεί  για την όποια αγωνιστικη αξία του. Απλά χαρακτηρίζεται  από τη φτώχεια του , τη  διαιτησία και  τους,   Ολυμπιακό (που είναι μια κατηγορία μόνος του), ΠΑΟΚ (που προσπαθεί με μόνο αντίπαλο τον εαυτό του), Παναθηναϊκό (που του φταίνε μονίμως οι άλλοι και προπάντων η διαιτησία και εσχάτως ο ΠΑΣ) Πανιώνιο (που μπορεί αλλά δεν «δύναται»), Ξάνθη (που φαίνεται  να μπορεί, αλλά δείχνει μάλλον φούσκα), ΑΕΚ (που ακόμη δεν είναι ΑΕΚ), Ατρόμητο, Τρίπολη και Παναιτωλικό (που «έχουν» αλλά δεν μπορούν), ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (που πασχίζει μόνος και σε πείσμα των καιρών, αλλά και «Παναθηναϊκών» ,επιβιώνει) και τους …άλλους που απλά συμπληρώνουν την κατηγορία.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως πρωταγωνιστές δεν είναι οι ποδοσφαιριστές και οι ικανότητές τους, αλλά οι ανακοινώσεις τύπου Ξάνθης,  Παναθηναϊκού, δηλώσεις παραγόντων τύπου Πανιώνιου, προπονητών αλά… Ιβιτς-Λουτσέσκου που …βρίσκουν και τα κάνουν και οι διαιτητές  που ίσως και να μην θέλουν… αλλά τα κάνουν.

Ελπίδα καμιά;…

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)

 

 

 

Σχόλια

Comments are closed.