image description

Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές του 2ου Εσπερινού Επαγγελματικού  Λυκείου Ιωαννίνων, μαθαίνουν διασκεδάζοντας, αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες και βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στις ψηφιακές τεχνολογίες με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του μαθητικού ραδιοφώνου: EUROPEAN SCHOOL RADIO.

Μέσα από την εκπομπή τους «Νυχτερινές Ράδιο-ΕΠΑΛΞΕΙΣ» και με την εμψύχωση των καθηγητριών τους Γκίκα και Δαβή , μπαίνουν σε ρόλο ραδιοφωνικού παραγωγού αλλά και δημοσιογράφου , αποδεικνύοντας πως η επαγγελματική εκπαίδευση μπορεί να συντελέσει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών της σε κάθε ηλικία.

Στην τελευταία τους ραδιοφωνική εκπομπή πραγματοποίησαν αφιέρωμα στον γνωστό μουσικό Γιώργο Γάκη. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης επισκέφτηκε το σχολείο και παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές απαντώντας με προθυμία , ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις τους. Με τη στάση του και με όσα μοιράστηκε μαζί τους απέδειξε ότι το Ροκ δεν είναι απλά ένα είδος μουσικής αλλά φιλοσοφία, τρόπος σκέψης και τελικά τρόπος ζωής!