image description

Tις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ζήτημα μεταξύ της ΕΠΟ και της Super League, λόγω της αλλαγής που έγινε στον Κανονισμό Αδειοδότησης, σύμφωνα με την οποία οι άδειες στις ΠΑΕ θα χορηγηθούν μετά την διαδικασία των πλέι οφ.

Η διαφωνία της λίγκας (που ζητάει να μην ισχύσει η αλλαγή), έγκειται στο γεγονός ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματός της, αναφέρει πως για να μετάσχει μια ΠΑΕ στα πλέι οφ, θα πρέπει προηγουμένως να έχει αδειοδοτηθεί.

Η ΕΠΟ πήρε την Τετάρτη (8/2) επίσημη θέση, δημοσιοποιώντας την οδηγία της UEFA, βάσει της οποίας η επίμαχη αλλαγή αποτελεί υποχρέωση και πρέπει να ισχύσει. Η εντολή της UEFA η οποία δημοσιοποιείται αυτούσια στην αγγλική γλώσσα, αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Να τροποποιηθεί η τρέχουσα διαδικασία αδειοδότησης σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις αδειοδότησης πρέπει να παρθούν πριν από τα πλέι-οφ της Super League».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας που αποτελεί και μήνυμα συμμόρφωσης προς την Super League:

«Με ​αφορμή δημοσιεύματα των ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με ζητήματα αδειοδότησης ΠΑΕ Super League, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα παρακάτω:

Τον Νοέμβριο του 2016 η UEFA και συγκεκριμένα το CFCB επέβαλε στην ΕΠΟ πρόστιμο 50.000 ευρώ λόγω της εσφαλμένης χορήγησης αδείας συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις 2016-17 στην ΠΑΕ Πανιώνιος.

Επιπρόσθετα υποχρέωσε την ΕΠΟ να προχωρήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές στο κανονισμό αδειοδότησης μεταξύ των οποίων ήταν και η κάτωθι:

“Amend the current licensing process according to which the licensing decisions must be made before the play-offs of the Super League”

Υπενθυμίζουμε ότι  η ΕΠΟ μέσω του Διευθυντή Αδειοδότησης κου Δημητρίου, ενημέρωσε σχετικά, προ δεκαημέρου, τους εκπροσώπους των ΠΑΕ στο σεμινάριο αδειοδότησης το οποίο έγινε παρουσία αντιπροσωπείας της UEFA».

Πηγή:Sdna.gr