image description

Σε τέταρτη και… φαρμακερή ελπίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, που αντιμετωπίζει για 4η φορά τη φετινή σεζόν τον Πλατανιά και 3η σε διάστημα μικρότερο των 20 ημερών. Κι ενώ στο πρωτάθλημα δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την ομάδα των Χανίων, στο κύπελλο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν φυσιολογικά και με δύο ήττες (1-0 και 1-2) αποκλείστηκε. Τώρα, όμως, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θέλει να πάρει το «αίμα της πίσω» και να ξεκινήσει από τα Περιβόλια τη μεγάλη βαθμολογική αντεπίθεση, που θα την επαναφέρει σε τροχιά διεκδίκησης της Ευρώπης.

Ο Πλατανιάς διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας του στη μεγάλη κατηγορία. Κατάφερε μάλιστα να ξεπεράσει τον ΠΑΣ στη βαθμολογία και να βρεθεί 7ος, γεγονός που τον κάνει να παλεύει κι αυτός για τα play-offs. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι και πέρυσι μέσα στα Γιάννενα είχε διεκδικήσει την προτελευταία αγωνιστική να πάρει εκείνος το ευρωπαϊκό εισιτήριο.  Το φορμάρισμα της ομάδας του Γιώργου Παράσχου είναι εντυπωσιακό τους τελευταίους 2,5 μήνες. Στα 12 τελευταία παιχνίδια της (8 πρωταθλήματος και 4 κυπέλλου), έχει μόλις 1 ήττα από τον Παναθηναϊκό στις 19 Ιανουαρίου, ενώ όλο τον Δεκέμβριο είχε άλλη μία ήττα από τον ΠΑΟΚ. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ενώ ο ΠΑΣ έπαιξε με τον Παναθηναϊκό Σάββατο, ο Πλατανιάς έδωσε 2 παιχνίδια, την Δευτέρα με τον Λεβαδειακό και την Πέμπτη με την ΑΕΚ, οπότε θα είναι σίγουρα πιο κουρασμένος από τον υπερμαραθώνιο αγώνων.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντική θα είναι μια νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πανηγύρισε τις πρώτες μέρες του 2017 μόνο τις νίκες επί ΠΑΟΚ και Πανιωνίου, ενώ στα τελευταία 5 παιχνίδια του σε πρωτάθλημα και κύπελλο δεν έχει νίκη.

 

Απουσία του Λίλα

Ο Άντι Λίλα θα είναι η μοναδική απουσία που θα έχει ο Γιάννης Πετράκης στο αυριανό ματς. Ο διεθνής Αλβανός μέσος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει τη μία αγωνιστική της τιμωρίας του στα Χανιά. Επιστρέφουν, όμως, οι Μπέριος (από την κόκκινη στο κύπελλο) και Σκόνδρας (από τραυματισμό), ενώ ανά πάσα στιγμή ένα νέο πρόσωπο στην ομάδα θα είναι ο Κοροβέσης, αν ο Πετράκης κρίνει ότι είναι έτοιμος να υπηρετήσει την τακτική που θα εφαρμόσει.

Πιθανή ενδεκάδα για τον Γιάννη Πετράκη ενδεχομένως με σχηματισμό 4-4-2: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κούτρης, Γιάκος, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Ακόστα, Ζάιρο και Κόντε.

 

Ενοχλήσεις ο Μπανανά

Στον Πλατανιά, σήμερα θα γίνει η τελευταία προπόνηση και θα ανακοινωθεί η αποστολή. Ο Μπανανά παραπονέθηκε χθες για κάποιες ενοχλήσεις, αλλά η πρώτη εκτίμηση στην ομάδα είναι ότι δεν επρόκειτο για κάτι ανησυχητικό.

 

Νέος διαιτητής

Ένα από τα νέα «πουλέν» της ΚΕΔ, ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσαμούρης του συνδέσμου Πειραιά, ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα της Κυριακής (17:15) στα Χανιά. Ο συγκεκριμένος ρέφερι επρόκειτο να διευθύνει και το παιχνίδι κυπέλλου των δύο ομάδων, το οποίο είχε αναβληθεί επειδή ο ΠΑΣ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει. Είναι μόλις 28 ετών και ξεκινάει από πολύ μικρός διαιτητική καριέρα!

Βοηθοί του θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και ο Δημήτριος Ζησιμόπουλος (Πειραιά). Τέταρτος θα είναι ο Ευάγγελος Κοροδολαίμης (Ανατολικής Αττικής) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών).