image description

Στην Πρέβεζα βρέθηκε χθες ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους ο Υπουργός μεταφορών, Χρ.Σπίρτης εκπροσωπώντας τη Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της πόλης. Έτσι, ο Υπουργός μεταξύ άλλων μίλησε για τους Αυτοκινητόδρομους και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην Ιόνια και την Αμβρακία οδό, στη σύνδεση της Φιλιππιάδας με την Αμβρακία οδό , για τη μη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και για το χρονοδιάγραμμα της μελέτης σύνδεσης Πρέβεζας – Ιόνιας Οδού.

“Την Ιόνια Οδό θα τη χρησιμοποιήσουμε μέχρι το Πάσχα, όπως το Κόρινθος – Πάτρα στο σύνολό της. Μπορεί να υπάρχει μια πολύ μικρή καθυστέρηση σε δύο τμήματα, λόγω απαλλοτριώσεων που είχαν καθυστερήσει πάρα πολύ να γίνουν και να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις. Είναι περίπου 3χλμ συνολικά. Αυτό μπορεί να μας φέρει μια καθυστέρηση ενός μηνός γι΄ αυτό το τμήμα των 15χλμ, αλλά όλη η υπόλοιπη Ιόνια από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα θα είναι έτοιμη. Θα μας δοθεί η ευκαιρία τη Μεγάλη Βδομάδα να τα πούμε πάλι από κοντά. Και στην Πρέβεζα και στις υπόλοιπες πόλεις της Ηπείρου για να γιορτάσουμε με όλους τους Ηπειρώτες και όλη τη Δυτική Ελλάδα την κατασκευή και την παράδοση των δύο αυτών αυτοκινητοδρόμων που τους βγάζουν από την απομόνωση.”

“Η Αμβρακία οδός θα γίνει… είναι δέσμευση. Γνωρίζετε τα προβλήματα που υπήρχαν όταν παραλάβαμε ως κυβέρνηση τις 4 εργολαβίες. Η απόφαση που έχουμε λάβει είναι η μία εργολαβία να ολοκληρωθεί με την υπάρχουσα σύμβαση αυτή που είναι πιο κοντά στη Λευκάδα. Έχει ήδη ξεκινήσει η υπηρεσία να καταγράψει τις υπολειπόμενες εργασίες ώστε να βγει ένα έργο σκούπα και να τελειώσουμε αυτό το δρόμο. Είχαμε μια συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα κάνουμε και μια συνάντηση με τον Δήμαρχο για να ολοκληρωθεί η μελέτη που έχει αναθέσει το Υπουργείο αλλά κυρίως η κατασκευή της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό.”

Για τη σύνδεση της Φιλιππιάδας με την Αμβρακία οδό …”θα είναι μέσα στη παραιόνια αυτή”.

Για τη μη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια… “Είναι ο καλός σχεδιασμός που είχε προβλεφθεί για το δρόμο όπως ξέρετε . Δεν υπήρχε άμεση σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Αυτό είναι ένα έργο που διαπραγματευόμαστε τώρα. Θέλουμε να δούμε ποια είναι η βέλτιστη χάραξη αυτού του δρόμου. Έχει συγκεκριμένη πρόταση ο Δήμαρχος Αγρινίου και την έχουμε δει και έχουμε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν αυτού του είδους οι συνδέσεις . Είναι απαράδεκτο μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου να μην είναι συνδεδεμένες με την Ιόνια Οδό. Είναι ως ανέκδοτο θα έλεγα”

Για το χρονοδιάγραμμα της μελέτης σύνδεσης Πρέβεζας – Ιόνιας Οδού… “Αποφεύγω να κάνω τέτοιου είδους χρονικές προβλέψεις. Όχι για να μην δεσμευόμαστε αλλά είναι τόσο περίπλοκες μερικές διαδικασίες που δεν θα ήθελα να είμαστε ανακόλουθοι. Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι η μελέτη ολοκληρώνεται τον Ιούλιο. Θα γίνει μια διαβούλευση για να βρούμε βέλτιστες τεχνικές σε σχέση με το κόστος του έργου και θα προχωρήσουμε πάρα πολύ σύντομα, ενώ σε ερώτηση από πού θα βρεθούν οι πόροι της μελέτης, ο Υπουργός απάντησε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.”

Πηγή: prevezabest.blogpost.gr