image description

Ο ΠΑΣ Γιάννινα -αν και δεν ήταν καλός- πήρε τον βαθμό απέναντι στον Ηρακλή και αυτό το χρωστάει στον Βακαλόπουλο που… κατέβασε ρολά. Ο «Γηραιός» ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, πίεσε, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα κράτησε όρθια την ομάδα του. Το σκορ άνοιξε στο 18’ ο Πλατιάς, ενώ για τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε ο Ιορδανίδης στο 49′.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ΠΑΣ ήταν αυτό που προηγήθηκε. Η πρώτη ευκαιρία άνηκε στους γηπεδούχους. Στο 12’ ο Λέκκας έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Λώλη, ο οποίος από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 18’ ο ΠΑΣ Γιάννινα ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Κλεισούρας κέρδισε πέναλτι, ο Πλατιάς ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έκανε το 1-0. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, αμυνόταν διαρκώς και δεν απειλούσαν καθόλου. Ο Ηρακλής απείλησε στο 21’ με σουτ του Στόλου που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Βακαλόπουλος, ενώ στο 26’ το σουτ του Κοιμιζάι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής κυριάρχησε, ισοφάρισε, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά ο Βακαλόπουλος κράτησε όρθιο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 49’ ο Ιορδανίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Τρία λεπτά αργότερα από λάθος συνεννόηση του Πεπόνη με τον Βακαλόπουλο ο Στόλος βρέθηκε σε κενή εστία από πλάγια θέση, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 54’ ο Κύφας έκανε το μακρινό σουτ, είδε όμως τον Βακαλόπουλο να του λέει εντυπωσιακά «όχι». Ο ΠΑΣ αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα, κλείστηκε στην περιοχή του και δεχόταν τη μια φάση πίσω από την άλλη. Στο 63’ ο Κοιμιζάι εκτέλεσε το φάουλ, ο Κύφας πήρε την κεφαλιά με τον Βακαλόπουλο να αποκρούει θεαματικά σε κόρνερ. Στο 67’ ο Αποστολίδης έκανε ωραία κίνηση στην περιοχή, όμως και πάλι ο Βακαλόπουλος έσωσε την ομάδα του. Η τελευταία ευκαιρία της αναμέτρησης άνηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Νάτσιας μπήκε στην περιοχή από πλάγια, έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Λεονταρίδης απέκρουσε και ο Στεργίου στην επαναφορά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα: Βακαλόπουλος, Πεπόνης, Γεωργούλας (70’ Γιαννούλης), Τσακανέλης, Τσιάκαλος (53’ Κυριακόπουλος), Νάτσιας, Κλεισούρας, Τζιάλλας (53’ Τσιούτσιος), Λέκκας (75’ Κουκουλάρος), Πλατιάς (80’ Στεργίου), Λώλης

ΑΕΠ Ηρακλής: Λεονταρίδης, Κατσουλίδης (41’ Δημούλης), Ιορδανίδης, Πισιώπης (46’ Κυπρουίδης), Τσαλικουμίδης (66’ Πιπιάκης), Κύφας, Τσικορίδης, Κοιμιζάι, Κοσίδας, Ματθακάκης, Στόλος (61’ Αποστολίδης)

Διαιτητής: Κωστούλας Α.
Α’ βοηθός διαιτητή: Μάνος Δ.
Β’ βοηθός διαιτητή: Γεωργούλας Β.