image description

Σ’ ένα φτωχό από άποψη θεάματος και φάσεων παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα, που ήθελε όσο τίποτα άλλο σήμερα τη νίκη, ειδικά μετά την ήττα της Ξάνθης, πήρε τους 3 πολύτιμους βαθμούς νικώντας με 1-0 την Κασσιόπη και μπήκε ξανά στην κούρσα της διεκδίκησης της 5ης θέσης, αφού μείωσε στο -2!

Ο Πέδρο Κόντε που κέρδισε το πέναλτι σε χέρι του Ντιμιτρόφσκι στο 17’, εκτέλεσε εύστοχα στο 18ο λεπτό με ένα δυνατό χτύπημα, σκόραρε για 11η φορά στο πρωτάθλημα και 5η στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος (Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Πλατανιά 2 και Κασσιόπη), βάζοντας την υπογραφή του σ’ ένα ακόμα σημαντικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι πιο ζωηρός στο παιχνίδι και να ψάχνει το γρήγορο γκολ, ωστόσο δεν «έχτισε» πάνω σ’ αυτό το γκολ για να εξασφαλίσει από νωρίς τη νίκη και φάνηκε να μπαίνει στη λογική του να δώσει χώρο και κατοχή μπάλας στους Κερκυραίους και να τους «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Κάποιες προϋποθέσεις για αντεπίθεση τις είχε ο ΠΑΣ, αλλά δεν υπήρχε καλή επιλογή είτε στην τελική πάσα είτε στο σουτ κι έτσι το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στην επανάληψη για ένα δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε 3-4 καλές στιγμές και από τις δύο ομάδες, χωρίς όμως να σκοράρει κανένας. Ο κ. Γρηγορίου αναγκάστηκε να ρισκάρει όσο περνούσε η ώρα και έριξε όλα του τα επιθετικά «όπλα», αλλά σε καμία περίπτωση δεν δημιουργήθηκε κίνδυνος για την εστία του Πασχαλάκη, αφού οι Μπέριος, Μιχαήλ και Λίλα ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα ματς που είχε τελειώσει από το 65′.

Αν και με άγχος, τελικά ο ΠΑΣ κράτησε τους 3 βαθμούς και πηγαίνει σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια που ενδεχομένως να κρίνουν πάρα πολλά για το αν η ομάδα θα μπορέσει να μπει στην πεντάδα. Λιβαδειά και Λάρισα είναι οι έδρες που θα ταξιδέψει και εφόσον καταφέρει να πάρει διπλά, θα έχει κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση.

Δείτε τα στιγμιότυπα ΕΔΩ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο (79′ Κοροβέσης), Μπέριος, Καρανίκας, Ακόστα, Λίλα, Ναδάλες, Βιντάλ (74′ Γιάκος), Κόντε, Κοζορώνης (90’ Σκόνδρας)

Κασσιόπη (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς (83’ Ονίλο), Γκόμες, Σπίνουλας, Ανδρεόπουλος (74′ Κόντος), Ιωάννου, Επστάιν, Ζαραδούκας (64’ Γεωργακόπουλος), Τουράμ, Νίκιτς