image description

Προπονητική Συνάντηση της κατηγορίας Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε στην Παμβώτιδα το Σάββατο από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, με τη συμμετοχή εννέα αρχάριων αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και αντίστοιχου αριθμού νεαρών κωπηλατών από τον Δημοτικό Ναυτικό Όμιλο Ηγουμενίτσας.

Τα παιδιά προπονήθηκαν στη λίμνη των Ιωαννίνων υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του προπονητή της ΕΚΟΦΝΣ Αποστόλη Γκουντούλα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, «τα Γιάννενα, η Ηγουμενίτσα και το Μαυροχώρι έχουν τις πιο πολλές και πιο ποιοτικές μονάδες αρχαρίων αθλητών στον τομέα της Ανάπτυξης. Το άθλημα της Κωπηλασίας δεν είναι παιχνίδι, έχει απαιτήσεις. Είναι δύσκολο για τους προπονητές να φέρουν νέους αθλητές, ωστόσο, απ’ τα σωματεία αυτά γίνεται συστηματική δουλειά ώστε να μαζέψουν παιδιά και να τα δουλέψουν σωστά».

Ο Απ. Γκουντούλας σημείωσε πως οι συναντήσεις Ανάπτυξης θα έχουν και συνέχεια, με στόχο, όπως είπε, «στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης το ερχόμενο καλοκαίρι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους και πιο καλά δουλεμένους αθλητές». Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει τον Ν.Ο.Ι. για την παραχώρηση των σκαφών που χρησιμοποιήθηκαν στη Συνάντηση και τον προπονητή Αλέξανδρο Φώτη για την πολύτιμη βοήθειά του στη διεξαγωγή της.

Από πλευράς Ν.Ο.Ι. δοκιμάστηκαν οι αθλητές: Ηλίας Μπλέτσας, Αλέξης Βαρθολομαίος, Καλυψώ Μαργαρίτη, Κατερίνα Γκόγκου, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Άγγελος Λαγός, Στέφανος Δημητρίου, Στέφανος Βασιλείου και Γιώργος Παπαγεωργίου.

 

Πρωτιές για τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στον 20ο Μπιζάνιο Δρόμο

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, περίπου 40 κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έδωσαν το δικό τους δυναμικό «παρών» στον 20ο Μπιζάνιο Δρόμο, τρέχοντας σ’ όλες τις διαδρομές του, τόσο αυτές των σχολείων όσο και στον δρόμο των 11.500 μ..

Στους αγώνες για μαθητές, οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. κατέκτησαν αρκετές πρωτιές, επιβεβαιώνοντας έτσι έμπρακτα την παράδοση που τους θέλει να διακρίνονται και εκτός νερού! Πιο αναλυτικά, στη διαδρομή για μαθητές Γυμνασίου ο Παύλος Φαϊτάς πήρε την πρώτη θέση στα Αγόρια. Στα Κορίτσια Λυκείου και οι τρεις πρωτιές πέρασαν σε αθλήτριες του Ν.Ο.Ι.. Πρώτη βγήκε η Άρτεμις Ντούσκου, δεύτερη η Αφροδίτη Σιόλου και την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Αθανασία Μάκου και η Αλεξάνδρα Δρόσου. Στη μεγάλη διαδρομή του Μπιζάνιου, τέλος, με πολύ καλές χρονικές επιδόσεις τερμάτισαν κατά σειρά οι Βασίλης Πλιάκος, Αλέξανδρος Μπούγιας, Εβελίνα Μπομπουγιάννη και Αριάδνη Μήτση.