image description

Άλλο ένα “γεμάτο” σαββατοκύριακο για το ΔΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στις 18 και 19 Φεβρουαρίου. Το Σάββατο 18, έξι μικροί και μικρές αθλήτριες που κάνουν τώρα τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα, συμμετείχαν στο 4ο taekwondo BABY CUP στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

Στον εν λόγω αγώνα δικαίωμα συμμετοχής είχαν αρχάριοι σχετικά αθλητές γεννημένοι από το 2011 έως και το 2006. Εδώ δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι, καθώς είναι αγώνες προσαρμογής όπου οι μικροί αθλητές σιγά – σιγά εγκλιματίζονται στο αγωνιστικό TKD και αποκτούν εμπειρίες για την μετέπειτα πορεία τους ως αθλητές αγώνων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε τους αθλητές: Άρτεμης Σταυροπούλου, Βερόνικα Παπασταύρου, Δήμητρα Παπασταύρου, Κων/νος Πάσχος, Παντελής Μιμηγιάννης και Λαμπρινέτα Καμαγιάννη.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ήταν η κοπή πίτας και βράβευση αθλητών, συλλόγων και προπονητών της Ένωσης Taekwondo Βορείου Ελλάδος. Για το ΔΙΑ παραβρέθηκαν στην εκδήλωση 9 αθλητές και ο προπονητής του συλλόγου Ανδρέας Μιμηγιάννης, ο οποίος και παρέλαβε το κύπελλο για το ΔΙΑ, που αντιστοιχούσε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης της ΕΤΑΒΕ για το 2015, όπου βραβεύθηκαν οι 10 κορυφαίοι σύλλογοι για το 2015.

Στη συνέχεια ο Κος Μιμηγιάννης βραβεύθηκε από την ΕΤΑΒΕ για την προσφορά του ως ένας εκ των προπονητών των κλιμακίων επίλεκτων αθλητών του 2016, όπου ο ΔΙΑΣ είχε 8 αθλητές, ενώ στη συνέχεια βραβεύτηκαν και οι 9 αθλητές και αθλήτριες του ΔΙΑ είτε για την κατάκτηση πανελληνίων μεταλλίων το 2016 είτε για την συμμετοχή τους στα κλιμάκια το ίδιο έτος. Να αναφέρουμε ότι οι αθλητές που είχαν και πανελλήνιο μετάλλιο και συμμετοχή στα κλιμάκια βραβεύτηκαν μόνο για τα μετάλλια.

Αναλυτικά μετάλλια είχαν οι, Ελένη Μύταρη, Ελένη Εργάτη, Ιωάννα Κοσμά, Μαργαρίτα Λιούγκου, Μάριος Στάθης και Ιωάννης Τσιούρης, συμμετοχή στα κλιμάκια Σταματία Τσαμπαλά, Μαργαρίτα Στάμου και Κατερίνα Κύργου.

Αυτά συνέβησαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, γιατί το απόγευμα της Κυριακής εδώ στα Ιωάννινα, στο προπονητήριο του ΔΙΑ συναντήθηκε σύσσωμος ο σύλλογος (αθλητές, προπονητές, γονείς και παράγοντες) και φορώντας τις αποκριάτικες στολές τους ξεφάντωσαν και διασκέδασαν με πολύ χορό, γέλιο και παιχνίδι. Άλλωστε κάτι στιγμές σαν κι αυτές είναι που ομορφαίνουν τις ζωές μας.