image description

Τον «φάκελο» του Σταδίου «Ζωσιμάδες» άνοιξε το gazetta.gr, που φιλοξενεί δηλώσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, με κυριότερες τις απόψεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, αλλά και του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη. Ο Υφυπουργός τονίζει μεταξύ άλλων ότι «εργαζόμαστε πάνω σε ένα μακρόπνοο σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών και τη βελτίωση της αθλητικής εγκατάστασης», ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ επισημαίνει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τη συντήρηση του χλοοτάπητα, αλλά δεν είναι δική του ευθύνη το υπόστρωμα που έχει επιβαρυνθεί.

Χριστοβασίλης: «Άλλο η συντήρηση, άλλο η ιδιοκτησία»

«Να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τα πράγματα. Πρέπει να καταλάβετε ότι άλλο πράγμα είναι η συντήρηση και άλλο πράγμα η ιδιοκτησία. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ώστε να μην βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα. Ο ΠΑΣ έχει αναλάβει την συντήρηση που σημαίνει κούρεμα, γραμμές, λιπάσματα, αντικατάσταση κάποιων κομματιών που φεύγουν, επισπορά. Το θέμα μας εδώ δεν είναι η συντήρηση, αλλά το υπέδαφος το υπόστρωμα το οποίο έχει καταστραφεί και χρειάζεται να αλλαχθεί.

Το γήπεδο ανήκει στην ΓΓΑ δεν είναι δικό μας και δεν μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να κάνει ανακατασκευή. Το χώμα δεν αντέχει άλλο την καταπόνηση από την βροχή και την  λάσπη ενώ και τα αποστραγγιστικά έχουν αρχίσει να βουλώνουν. Εμείς ως ΠΑΕ κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μπορέσει το γήπεδο να είναι σε καλή κατάσταση. Το 2013 η ΠΑΕ έκανε έργα σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα με λίπασμα και πότισμα αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει το υπέδαφος δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Το γήπεδο ταλαιπωρείται και από αρκετούς συλλόγους του Στίβου που κάνουν καθημερινή προπόνηση.

Το θέμα έχει ξεφύγει και πολλοί θεωρούν ότι ο ΠΑΣ έχει την ευθύνη για το χάλι αυτό αλλά δεν είναι αλήθεια κι έφτασαν στο σημείο να μας κατηγορήσουν και για δόλο ότι το κάνουμε επίτηδες. Εμείς πάντως με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να δούμε αν μπορούμε να πάρουμε το Πανηπειρωτικό και να δημιουργήσουμε εκεί το νέο σπίτι του ΠΑΣ όπου θα έχει εκτός από το ποδοσφαιρικό γήπεδο κι ένα αθλητικό κέντρο για τον σύλλογο».

Βασιλειάδης: «Επιδιώκουμε την αγαστή συνεργασία με όλους»

Το όλο θέμα και οι αντιδράσεις για την κακή εικόνα του γηπέδου όπως ήταν λογικό έφτασε μέχρι τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος με δήλωσή του στο gazzetta.gr εμφανίστηκε ενημερωμένος για το τι επικρατεί στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων τονίζοντας ότι μέλημα της Κυβέρνησης είναι η αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

«Είμαστε απολύτως ενημερωμένοι για την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων και ήδη εργαζόμαστε πάνω σε ένα μακρόπνοο σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών και τη βελτίωση της αθλητικής εγκατάστασης. Μέλημα της Κυβέρνησης είναι κάθε αθλητική εγκατάσταση που υπάρχει στην χώρα να τηρεί τους κανόνες ασφάλειας και να είναι απολύτως λειτουργική για τους αθλούμενους. Επιδιώκουμε μία αγαστή συνεργασία τόσο με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών όσο και με τις ίδιες τις ίδιες τις ομάδες, ούτως ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα απαξίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που δεν τιμούν κανέναν μας. Ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το ελληνικό Κράτος οφείλει να βρει τρόπους να διαφυλάξει τις εγκαταστάσεις, ώστε να καταστούν βιώσιμες, αλλά και οι ιδιώτες οφείλουν να είναι απολύτως συνεπείς με τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν».

Ο κ. Βασιλειάδης στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΠΑΣ και της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ αποκαλύπτοντας ότι πολύ σύντομα αναμένεται η πρόταση της Πολιτείας για το εν λόγω ζήτημα. «Υπενθυμίζω ότι είναι σε ισχύ η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, με την οποία η ιστορική ομάδα των Ιωαννίνων χρησιμοποιεί την εγκατάσταση ως έδρα με τον όρο να αναλαμβάνει το κόστος συντήρησής της. Σύντομα θα παρουσιάσουμε την πρότασή μας για το Εθνικό Στάδιο των Ιωαννίνων».

Πάικας: “Αίτημα της Περιφέρειας για την ανακατασκευή”

Στο πρόβλημα του αγωνιστικού χώρου αναφέρονται επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίων κ. Πάικας, γεωπόνοι και δημοσιογράφοι της πόλης. Έχει ενδιαφέρον, όμως, η αποκάλυψη του κ. Πάικα ότι «…πριν δέκα ημέρες προωθήθηκε έγγραφο από την Περιφέρεια στην ΓΓΑ για την ανακατασκευή του γηπέδου, οπότε θεωρώ ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει λύση πάνω στο θέμα αυτό της ανακατασκευής του γηπέδου».

Μπορείτε να δείτε όλη την έρευνα του συναδέλφου Θοδωρή Βασίλη ΕΔΩ