image description

Για να είμαστε δίκαιοι ο  μεγαλομέτοχος  της ΑΕΛ,  δίνει τον δικό του μοναχικό αγώνα λέγοντας  κάποιες φορές αυτά που κανείς δεν τολμά. Όσον  αφορά τον ΠΑΣ όμως , ο ίδιος έχει βιώσει παλιότερα  σαν μεγαλομέτοχος του  την αδικία που δέχθηκε κατά καιρούς αυτή η ομάδα… και μια τέτοια ομάδα που έχει «αδικηθεί»  διαχρονικά, δεν μπορεί να ανήκει στο όποιο «σύστημα»,  αλλά και ούτε της επιτρέπεται να έχει στις τάξεις της μέλη του «όποιου συστήματος»… Ανεξαρτήτων λοιπόν δηλώσεων ή ανακοινώσεων,  το δεδομένο είναι  ότι ο Αλέξης Κούγιας  ήταν αυτός που σε συγκεκριμένη  χρονική στιγμή προσέφερε τη σωτηρία του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όπως και ο ΠΑΣ του προσέφερε ανεπανάληπτες στιγμές και όχι μόνο.  Αυτό από μόνο του αρκεί για την αποφυγή οποιασδήποτε «εμπόλεμης»  κατάστασης μεταξύ τους  που αδικεί   και  τις δυο πλευρές.

Πέραν αυτών…..

Με μια ανακοίνωση , κυριολεκτικά απο το πουθενά,  η ΑΕΛ  έκανε, ή φαίνεται να έκανε,    «άνω κάτω»  τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,   εν όψει του μεταξύ τους αγώνα την ερχόμενη αγωνιστική.

Μια ανακοίνωση που καλεί την δικαιοσύνη  να  διερευνήσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα του AJAX με μόνο στοιχείο το… αποτέλεσμα του,  που προφανώς δεν της  ήταν αρεστό,  σύμφωνα πάντα και με τα δικά της βαθμολογικά συμφέροντα.

Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΛ «πρωτοπορεί»  δίνοντας ουσιαστικά το εναρκτήριο  λάκτισμα του αγώνα της με τον ΠΑΣ νωρίτερα από αυτό του διαιτητή και μάλιστα εκτός αγωνιστικού χώρου,  μιας και η ανακοίνωση μόνο αντιπαλότητα μπορεί να δημιουργήσει, ας ευχηθούμε διαχειρίσιμη.

Εφ όσον όμως πράγματι ασχοληθεί η Ελληνική δικαιοσύνη με το χωρίς κανένα ουσιαστικό  στοιχείο, αίτημα – καταγγελία  της,  τότε ανοίγει ένας μοναδικός  δρόμος  αμφισβήτησης,  χωρίς στοιχεία, των πάντων απο τους πάντες  στο Ελληνικό πρωτάθλημα μιας  και  οτιδήποτε πλέον σε αυτό θα μπορεί να θεωρηθεί  ύποπτο,  οπότε δεν θα  υπάρχει και λόγος ύπαρξής του.

Με την ίδια λογική αντίστοιχα ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ θα μπορούσε να  απαντήσει με ανακοίνωση όπου να αναρωτιέται κατά πόσο  είναι δυνατόν μια ομάδα σαν την Λάρισα , ας πούμε, που πασχίζει για την σωτηρία της και κάθε αγώνας είναι γι’ αυτήν  επιβίωσης, να χάνει τόσο ευκολα στην Καλογρέζα απο την ΑΕΚ, με το συντριπτικό  σκορ 3-0.

Βέβαια,   η ανακοίνωση δεν έμεινε μόνο στο αίτημα διερεύνησης…επεκτάθηκε και στην αναφορά ονομάτων  συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που παρ ότι ποτέ δεν έχουν δώσει δικαίωμα ή δεν έχουν κατηγορηθεί για οτιδήποτε ,  καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι …ελέφαντες.

Θα μπορούσε φυσικά καλοπροαίρετα,  να πει κάποιος,  ότι είναι λογικό να αμφιβάλλει για τα πάντα η συμπαθής ομαδα του κάμπου, μιας και είναι νωπές ακόμη στο Πανελλήνιο, οι μνήμες του επεισοδίου με τον πρώην  τερματοφύλακά της,  λόγω ενος γκολ που δέχθηκε και θεωρήθηκε…απαράδεκτο απο τον ιδιοκτήτη  της,  οπότε προφανώς κρίνοντας  «εξ  ιδίων τα αλλότρια»,  βλέπει παντού φαντάσματα,   αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχουν και παντού φαντάσματα!

Επί της ουσιας η λογική του «κάνω μπάχαλο τον αντίπαλο εκτός αγωνιστικού χώρου ώστε να τον νικήσω εντός αυτού»  είναι λογική περασμένων εποχών και όσοι ακόμη την υιοθετούν είναι «παλιάς κοπής», μιας και όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά κινδυνεύουν να διασυρθούν σε περίπτωση που η ομάδα τους  αγωνιστικά  ηττηθεί .

Οι ομάδες φαίνονται την ώρα του αγώνα κι όσο κι αν οι παράγοντες προσπαθούν πριν η μετά από αυτούς να… νικήσουν το πολύ πολύ να κερδίσουν τις εντυπώσεις,  αλλά αυτές ξεχνιούνται άμεσα μιας και μόνο οι βαθμοί μετρούν .

Η φετινή πάντως χρονιά δείχνει τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να διεκδικεί την πρώτη πεντάδα στην super league ενώ η Λάρισα την παραμονή. Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πήρε μόνο έναν ποδοσφαιριστή τον Δεκέμβριο και διατηρεί τον ίδιο προπονητή, τους  ίδιους τερματοφύλακες,  ενώ η Λάρισα πήρε σχεδόν μια ομάδα την αντίστοιχη περίοδο καλώντας  εσπευσμένα εναν πολύ καλό προπονητή να επανέλθει ,  ενώ νωρίς, για δικούς της λόγους, αποδέσμευσε τον βασικό  τερματοφύλακα της. Επιπλέον,  ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ χωρίς κανένα πρόβλημα συμμετέχει στο στοιχηματικό κουπόνι…, η Λάρισα αποκλείστηκε από την πιο επίσημη αρχή, την ΕΕΑ.

Αυτά, πάντως όσο κι αν τα ψάξει η …δικαιοσύνη ένα συμπέρασμα θα βγάλει. « Όσα δεν  φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια».

Υ.Γ. Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ, καλύπτει απόλυτα τους ποδοσφαιριστές.

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)