image description

Η ισοπαλία του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με τη Λάρισα είναι αρκετή σαν αφορμή για την εξαγωγή των όποιων …συμπερασμάτων καφενειακών, κυρίως, αλλά και όχι μόνο.

Για να είμαστε, πάντως, ειλικρινείς μία εκτός έδρας ισοπαλία και μάλιστα από μια ομάδα που κάθε αγώνας της είναι …τελικός, μόνο σαν αποτυχία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται. Όμως όταν αντίστοιχα και για σένα, γι’ άλλους λόγους, ο ίδιος αγώνας είναι τελικός και  δεν τον κερδίζεις, σου κακοφαίνεται.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ δήλωσε μετά τον αγώνα, ότι το πρωτάθλημα τελείωσε για την ομάδα…

Δύσκολη και ασυνήθιστη για την Ελληνική πραγματικότητα δήλωση για πρόεδρο,  που όμως προφανώς την έκανε, είτε γιατί ψυχολογικά δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή στιγμή  είτε γιατί αποφάσισε ότι πρέπει να αντιμετωπίζει ρεαλιστικά πλέον τα όποια αποτελέσματα, χωρίς να επιδιώκει να «ξεγελάσει» κανέναν, περισσότερο δε τους οπαδούς της ομάδας  αλλά κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν την έκανε, επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα αλλά και ούτε για να περάσει το οποιοδήποτε άλλο «πονηρό» μήνυμα, όπως ορισμένοι αντιλήφθηκαν, μιας και κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον αφελές…και μόνο αφελής δεν είναι.

Βέβαια άθελά του εδωσε το δικαίωμα στον καθενά για την εξαγωγή οποιονδήποτε συμπερασμάτων, αλλά αυτό ίσχυε και νωρίτερα σε όποιο αρνητικό αποτέλεσμα οπότε…μικρό το κακό.

Άλλωστε δικαιούται πλέον να είναι ειλικρινής, έστω κι αν στεναχωρεί,  χωρίς να πρέπει οπωσδήποτε να κινδυνεύει να παρεξηγηθεί απο κανέναν, εφόσονη η επιτυχημένη πορεία της ομάδας, επί των ημερών του, του επιτρέπει να …ομιλεί.

Οπωσδήποτε καλή θα ήταν μια συντριπτικη νίκη επι της ΑΕΛ,  ώστε να έμπαινε ο «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» αλλά στο ποδόσφαιρο ποτε δεν κερδίζει σίγουρα ο καλύτερος, μιας και ποτέ δεν μπορεί να προκαθορισθεί η κατάσταση της ομάδας την ημέρα του αγώνα .

Στον αγώνα με την Λάρισα πάνως, το αποτέλεσμα κρίνεται μάλλον δίκαιο με την μόνη διαφορά ότι ο «AJAX» είχε δυο ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν και έκαναν τη διαφορά, τους Πασχαλάκη –Κόντε και ίσως μόνο γι’ αυτούς να άξιζε κάτι περισσότερο στο -κατά τα άλλα- ισοδύναμο ματς .

Η επόμενη μέρα, πάντως, δεν είναι καταστρεπτική για τον ΠΑΣ μιας και μαθηματικά τίποτε δεν έχει τελειώσει και όσες ελπίιδες έχει ο ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα, άλλες τόσες έχει και αυτός να τερματίσει έκτος, θέση που λογικά θα του χαρίσει την έξοδο στην Ευρώπη, χωρίς να αποκλείεται και η έβδομη μιας και ακόμη και αυτός ο αγωνιστικός και οικονομικός καταποντισμός του Παναθηναικού είναι …προ των πυλών.

Εν κατακλείδι, σε μια χρονιά που σε έκανε γνωστό στην Ευρώπη, είσαι στις δέκα καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος ανάμεσα στις βαριές φανέλες του Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, των «λεφτάδων» Αστέρα, Παναιτωλικού, Ατρομήτου, Ξάνθης και του φαινομένου Πανιώνιου…ε τότε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει, τόσο την παρουσία σου όσο και την προσπάθειά σου.

Μακάρι και στην επόμενη σεζόν η ομάδα να παρουσιασθεί το ίδιο ανταγωνιστική και να  μην διαφεύγει, ότι οι όποιες δηλώσεις του προέδρου μπορεί και να έχουν ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ  που έγιναν…

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)