image description

Στις 16 Μαρτίου 2017, η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων συμμετείχε με επιτυχία στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση της μουσικολόγου κας Ειρήνης Ντούση. Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή της παραπάνω διοργάνωσης έκρινε ότι η Χορωδία «άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις όσον αφορά την επιλογή και απόδοση του προγράμματός της, το οποίο ερμήνευσε πειθαρχημένα, με καλή άρθρωση, ομοιογένεια φωνών και σκηνική παρουσία» και της απέστειλε πρόσκληση να παρουσιαστεί σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Χορωδιών στο Novisad της Σερβίας!

Η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων αποτελείται από εξήντα (60) μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι φοιτούν από την Τρίτη μέχρι και την Έκτη Δημοτικού. Πρόκειται για ένα μουσικό σχήμα ανοιχτό σε όλα τα παιδιά του σχολείου, αφού έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτό όλα όσα εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το τραγούδι, χωρίς να αποκλείεται κανένα. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει εθελοντικά η μουσικολόγος κα Ειρήνη Ντούση, απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, η οποία φέρει την ιδιότητα του γονέα μαθητή του σχολείου.

Η Παιδική Χορωδία αποτελεί μόνο μία από τις ποικίλες δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. Όλες οι δράσεις του Συλλόγου στοχεύουν στην καλλιέργεια διαπολιτισμικού κλίματος και στη διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών και μαθητριών, προκειμένου να αποκτήσουν τα εφόδια να λειτουργήσουν ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες της Ελλάδας και του κόσμου.

Τη φετινή σχολική χρονιά, στις 20 Φεβρουαρίου 2017, η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων πήρε μέρος σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Ιωαννίνων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Δημήτριος Χατζής» στα Ιωάννινα, παρουσιάζοντας ένα σύντομο ρεπερτόριο από γαλλικά τραγούδια.

Στη συνέχεια, ταξίδεψε στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στις 16 Μαρτίου 2017. Είναι η δεύτερη φορά που η χορωδία παίρνει μέρος στη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα και η δεύτερη φορά που κρίνεται άξια να συμμετάσχει ακολούθως σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Πέρσι, είχε δεχθεί πρόσκληση να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Μουσικών «Sant’ Alfonso Maria de Liguori», στο Salerno, Pagani της Ιταλίας (16 – 22 Μαΐου 2016), αλλά, δυστυχώς, λόγω δυσκολιών δεν κατάφερε να συμμετάσχει. Φέτος, η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου, μετά τη διάκρισή της στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, δέχθηκε πρόσκληση για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Χορωδιών που θα διεξαχθεί στο Novisad της Σερβίας στις 22 Απριλίου 2017. Ελπίζουμε φέτος να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να λάβει μέρος στην εκδήλωση και να ευοδωθούν οι προσπάθειες των παιδιών!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα ήθελε να συγχαρεί τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στη χορωδία του Συλλόγου και έχουν καταφέρει τόσα πολλά, τη μουσικό κα Ειρήνη Ντούση για την αφιλοκερδή συνεισφορά της στο έργο αυτό καθώς και τις οικογένειες των παιδιών για την αμέριστη και ουσιαστική συμπαράστασή τους!