image description

Απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Τσάβες εκδόθηκε την 31η Μαρτίου και αρκετοί θεώρησαν ότι «έσκασε» οφειλή την τελευταία στιγμή για την ΠΑΕ για να την βάλει σε περιπέτειες με την αδειοδότηση.

Το θέμα αυτό, όμως, δεν επηρεάζει αρνητικά, αλλά θετικά την άδεια. Άλλωστε η ουσία του θέματος της προσφυγής είχε κριθεί εδώ και μήνες και η ουσία ήταν ότι ο Τσάβες έπρεπε να αποζημιωθεί για το τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του, παρά την αποχώρησή του από την ομάδα.

Μάλιστα κατά την εκδίκαση της προσφυγής το δικαστήριο (ΕΕΟΔ) αποδέχτηκε ότι η προκαταβολή που είχε πάρει ο Τσάβες για το δεύτερο συμβόλαιο που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2015 (σ.σ. δεν το είχε ενεργοποιήσει η ΠΑΕ) και ήταν της τάξεως των 20.000 ευρώ, έπρεπε να αφαιρεθεί από το τελικό τίμημα. Εξ’ ου και επιδικάστηκαν 82.719 ευρώ, αντί για 100.000 που θα έπρεπε να πάρει, όσο αντιστοιχούσε δηλαδή στο υπόλοιπο μισό του συμβολαίου του μέχρι τις 30/6/2016.

Έχει σημασία να τονίσουμε ότι την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο δεν την έκανε ο Τσάβες, αλλά η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και είχε σκοπό να ορίσει τον αριθμό των δόσεων της εξόφλησής του που θα μπορούσαν να είναι ως 60 αν το ποσό ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Τελικώς αποφασίστηκε να είναι 8 οι δόσεις.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το τελευταίο χαρτί που χρειαζόταν να συμπληρώσει στο φάκελό του, ότι έχει διακανονισμένη κι αυτή την οφειλή κι έτσι να κλείσει κι αυτήν την εκκρεμότητα, κάτι που έκανε και από εβδομάδα καταθέτει πλήρη τον φάκελό του.

Αναλυτικά η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου

Να καταβληθεί από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στον ποδοσφαιριστή Γκαμπριέλ Τσάβες το ποσό των 82.719 ευρώ σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις.