image description

Τρία παιχνίδια σε διάστημα εννέα ημερών θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, που μετά την ξεκούραση για τις Εθνικές ομάδες, καλείται για ένα μίνι σπριντ, το οποίο μπορεί να του αποφέρει και πάρα πολλούς βαθμούς, αν δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και δεν συνεχίσει να απογοητεύει. Μάλιστα η 6η θέση μπορεί να μείνει ανοιχτή υπό την αυστηρή προϋπόθεση, ότι θα πάρει σήμερα τη νίκη απέναντι στην Ξάνθη, για να αποκτήσουν μετά νόημα τα παιχνίδια της Τετάρτης με την Βέροια και της άλλης Κυριακής με τον Ηρακλή.

Από την άλλη μεριά, για την Ξάνθη ο αγώνας έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, επειδή παλεύει να αφήσει εκτός play-off την ΑΕΚ ή τον Παναθηναϊκό, που αγωνίζονται μεταξύ τους αυτήν την Κυριακή. Οι Ακρίτες δίνουν έναν από τους δυσκολότερους «τελικούς» που έχουν ως το τέλος της σεζόν και έχουν δώσει πολύ μεγάλη σημασία στο παιχνίδι και την προετοιμασία του.

Με Λίλα η 19άδα!

Μετά την «άφεση αμαρτιών» που έδωσε ο Μητροπολίτης Μάξιμος στον Λίλα, τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Γιάννης Πετράκης, αποφασίζοντας να συμπεριλάβει τον ποδοσφαιριστή στην αποστολή του σημερινού αγώνα με την Ξάνθη. Βέβαια η αποστολή αποτελείται από 19 παίκτες, αφού -εκτός από τις συνήθεις επιλογές- είναι μέσα και ο Μαυροπάνος και αυτό σημαίνει ότι θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή ποιος από τους δύο θα μείνει εκτός.

Οι σίγουροι εκτός αποστολής είναι ο τιμωρημένος με 4 κίτρινες κάρτες Μπουκουβάλας, ο τραυματίας Σκόνδρας, ο αδειούχος Μαμπουλού και οι νεαροί Κολιοφούκας και Μασούρας.

Οι 19 του Πετράκη είναι οι:  Ακόστα, Κόντε, Γιάκος, Γαρουφαλιάς, Κούτρης, Κοζορώνης, Κοροβέσης, Λίλα, Μιχαήλ, Μπέριος, Ζάιρο, Πασχαλάκης, Περιστερίδης, Ναδάλες, Βιδάλ, Καρανίκας, Μαυροπάνος, Νικολιάς και Τζημόπουλος.

Η Ξάνθη θα έχει μία απουσία, αυτή του Φλίσκα που έχει ίωση. Στην αποστολή ο κ. Λουτσέσκου επέλεξε τους: De Lucas, Wallace, Lazic, Lucero, Mejia, Pinheiro, Soltani, Younés, Živković, Βασιλακάκη, Ζαρόπουλο, Καρασαλίδη, Λισγάρα, Μπαξεβανίδη, Παπαγεωργίου, Ράνο, Σβάρνα και Τριάδη.

Στυλιαράς ο «ρεφ»

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Δημήτρης Στυλιαράς (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), ένας διαιτητής που έχει τινάξει ουκ ολίγα παιχνίδια στον «αέρα», ενώ παλιότερα είχε χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητος» από τους Γιαννιώτες.  Στην αρχή της σεζόν ήταν εκτός πινάκων και ξανατοποθετήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Βοηθούς θα έχει τους Ποντίκη (ΕΠΣ Πρέβεζας) και Μεϊντανά (ΕΠΣ Αχαϊας) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Νίκος Πουλημάς της ΕΠΣ Κέρκυρας.