image description

Με πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις από πλευράς των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων ολοκληρώθηκαν τόσο ο 2ος Αγώνας Αξιολόγησης που διεξήγαγε η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία το Σαββατοκύριακο στον Σχινιά, όσο και το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη τη Δευτέρα, επίσης στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο.

Μετά τη διεξαγωγή των δεύτερων και τελευταίων για φέτος προκρίσεων, η ΕΚΟΦΝΣ κάλεσε να συμμετάσχουν στο νέο προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας πέντε επίλεκτους αθλητές του Ν.Ο.Ι.. Πρόκειται για τους Στέφανο Ντούσκο, Άρη Γραμμενιάτη, Θανάση Παλαιοπάνο, Παντελή Σωτηρακόπουλο και Άρτεμη Ντούσκου. Το κοινόβιο θα ολοκληρωθεί στις 9 Απριλίου. Οι υπόλοιποι νεαροί κωπηλάτες του Ομίλου που συμμετείχαν στους διήμερους αναμένεται να κληθούν με τη σειρά τους σε κοινόβια της Εθνικής τους αμέσως επόμενους μήνες.

 

Οι Σχολικοί Αγώνες

Όσον αφορά στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κωπηλασίας, τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. πέτυχαν επίσης σημαντικές διακρίσεις. Πιο αναλυτικά, οι Θανάσης Παλαιοπάνος – Παντελής Σωτηρακόπουλος κατέκτησαν την πρώτη θέση στη Δίκωπο μαθητών Λυκείων. Οι Γιώργος Γραμμενιάτης – Ανδριανός Οικονόμου πήραν τη δεύτερη θέση στο Διπλό Σκιφ. Οι Αριάδνη Μήτση – Αθανασία Μάκου κατετάγησαν δεύτερες στη Δίκωπο μαθητριών Λυκείων. Οι Εβελίνα Μπομπουγιάννη – Αλεξάνδρα Δρόσου ήταν επίσης δεύτερες στο Διπλό Σκιφ, ενώ τη δεύτερη θέση στο Σκιφ μαθητριών κατέκτησε και η Άρτεμις Ντούσκου. Τέλος, ο Αλέξανδρος Μαμακής πήρε την τέταρτη θέση στο Σκιφ μαθητών Λυκείων. Την ομάδα του Ομίλου συνόδευσαν στον Σχινιά οι Λευτέρης Τζίμας και Αγγελική Γκρέμου.