image description

Εμβόλιμη αγωνιστική περιλαμβάνει η σημερινή και αυριανή ημέρα στη Super League και ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει σήμερα (Τετάρτη) στις 17:15 στην Βέροια την τοπική ομάδα για την 27η αγωνιστική. Αν και πλέον δεν υπάρχει μεγάλος στόχος, αφού οι «κυανόλευκοι» έχουν μείνει μακριά ακόμα καί από την 6η θέση, εν τούτοις το παιχνίδι έχει τεράστια σημασία για την αξιοπιστία της ομάδας. Όπως με Λάρισα, Τρίπολη και Ξάνθη, έτσι και με την Βέροια οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη θα πρέπει να παλέψουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να διεκδικήσουν τη νίκη, την οποία αγνοούν από τις 18 Φεβρουαρίου!

Από την πλευρά της, η ουραγός Βέροια παίζει το τελευταίο της χαρτί για να διατηρήσει τις ελπίδες παραμονής της, ειδικά αν ηττηθεί ο Λεβαδειακός από τον Ηρακλή. Στην Ημαθία μιλάνε για τον πιο σημαντικό «τελικό» μέχρι τον επόμενο, αλλά για να υπάρξει επόμενος, πρέπει σήμερα να πάρουν τους 3 βαθμούς.

Οι πολλές απουσίες που έχουν οι Ηπειρώτες είναι ένας παράγοντας που ίσως επηρεάσει την εικόνα τους, μιας και θα απουσιάζει ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες, ο Ζάιρο Ντα Σίλβα. Λόγω 7 κίτρινων καρτών επελέγη να εκτίσει στο σημερινό παιχνίδι, αλλά και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την 29η αγωνιστική. Απών θα είναι και ο Τζημόπουλος που συνδυάζει κάρτες και τραυματισμό, ενώ το κέντρο άμυνας θα έχει και την απουσία του Σκόνδρα, που εδώ και 3 εβδομάδες είναι τραυματίας και προσπαθεί να επανέλθει. Τέλος, είναι άγνωστο τι θα γίνει με τον Μαμπουλού, που δεν επέστρεψε από την άδεια και δεν υπάρχει ενημέρωση ποια είναι η εξέλιξη της υγείας του.

Οι παραπάνω απουσίες αναγκάζουν τον Γιάννη Πετράκη να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του σε άμυνα και επίθεση. Το ένα σκεπτικό είναι να διατηρηθεί το 3-5-2, με την προσθήκη του Κοζορώνη στη θέση του Τζημόπουλου, ενώ το εναλλακτικό πλάνο είναι να ξεκινήσει με 4άδα στην άμυνα και σχήμα 4-3-3. Πιθανή ενδεκάδα: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κοζορώνης, Μπέριος, Μιχαήλ, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Ακόστα, Κόντε και Βιδάλ.

Στην Βέροια, ο Ράτκο Ντόστανιτς, που πήρε ισοπαλία στα Γιάννενα τη φετινή σεζόν όταν ήταν προπονητής στον Λεβαδειακό, φιλοδοξεί να πάρει κάτι καί από το σημερινό ματς. Η ομάδα του έχει καταφέρει να πανηγυρίσει μόλις 3 νίκες την τρέχουσα σεζόν. Επέλεξε για την αποστολή τους: Καντιμοίρη, Lopez Perez, Βασιλαντωνόπουλο, Asigba, Kali, Andonian, Sissoko, Soule, Tomas Gonzalez, Miljevic, Παπαδόπουλο, Μπαλάφα, Stojcev, Calvo Arandes, Sarpong, Κωνσταντινίδη, Τζιώρα και Καπετάνο.

Αν και το ματς δεν παρουσιάζει βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον ΠΑΣ Γιάννινα, εν τούτοις θα βρεθούν και σήμερα στην εξέδρα Γιαννιώτες φίλαθλοι που θα κάνουν το κοντινό ταξίδι για την πρωτεύουσα της Ημαθίας. Όσο για τους γηπεδούχους, η απογοήτευση «έδιωξε» και τους ελάχιστους που πήγαιναν. Είναι ενδεικτικό ότι στον υποτιθέμενο «τελικό» με την Κασσιόπη κόπηκαν μόλις 483 εισιτήρια!